Tannkjøttrekonstruksjon - Complete Smiles
×

Velg Complete Smiles for tannkjøttrekonstruksjon

Ikke la deg bekymre over tilbaketrukket tannkjøtt, vi har behandlingen som passer for deg!

Dersom tilbaketrekking av tannkjøtt forblir ubehandlet, kan dette til slutt føre til at du mister tenner. Vi hjelper deg med å få tilbake tannkjøttet ditt ved bruk av tannkjøttrekonstruksjon.

Mange er ikke klar over at tannkjøttet deres trekker seg tilbake. Dette oppstår når tannkjøttet gradvis forsvinner, slik at roten av tannen eksponeres. Typiske tegn på dette er at du blir mer sensitiv i tannkjøttet, og at større deler av tennene blir synlig i kjeven.

Tilbaketrukket tannkjøtt oppstår normalt over lang tid. Likevel kan det føre til flere helsemessige komplikasjoner dersom det forblir ubehandlet.

Tannkjøttrekonstruksjon er et raskt og enkelt kirurgisk inngrep, hvor tannlegen din bruker friskt vev fra annet tannkjøtt for å bygge opp igjen det gamle tannkjøttet.

For mer informasjon om dette kan vi kontaktes på 020 4541 1150. Vi svarer selvsagt på alle spørsmål du måtte ha.

Hvordan gjøres tannkjøttrekonstruksjon?

Det er flere måter å gjennomføre slik behandling på. Sammen med tannlegen din vil dere finne den behandlingstypen som passer best til dine personlige forutsetninger.

Tannlegen din vil først bedøve området hvor inngrepet skal gjøres. Deretter vil vi benytte vev fra det øverste området av munnen din ved å lage en klaff (bindevevsgraft), eller ved å fjerne den øverste delen av vevet direkte fra den øverste delen av munnen din (Free Gingival Graft). Det fjernede vevet vil sys på området som ønskes rekonstruert.

Dersom du har mye tannkjøtt rundt området hvor inngrepet skal foretas, kan tannlegen din foreta en annen type rekonstruksjon (Pedicle Lateral Graft), hvor friskt tannkjøttvev rundt området som ønskes rekonstruert strekkes ut. Etter at det er strukket ut, må det sys på plass.

Det kan være tilstrekkelig med lettere smertestillende medisiner etter et slikt inngrep, men ved behov kan vi også gi deg resept på sterkere medisiner. Det er viktig at du forholder deg til informasjon fra tannlege og/eller kirurg om hvordan slike medisiner skal benyttes.

Rekonvalesenstiden på slike inngrep er vanligvis 1-2 uker, men det vil avhenge av inngrepets art og karakter. Kirurgen din vil gi deg instruksjoner om hvordan du skal ivareta tannkjøttet ditt den kommende tiden for at det skal leges godt.

Gum Disease

Hvilke fordeler er det ved tannkjøttrekonstruksjon?

Det er flere fordeler med denne typen behandling, blant annet:

• Behandlingen forsterker vevet i tannkjøttet, som gjør det mer stabilt
• Behandlingen vil forhindre at tannkjøttet trekker seg tilbake på nytt
• Ettersom du tildekker roten, vil risikoen for at du utvikler økt følsomhet i tennene minske
• Dersom det tilbaketrukne tannkjøttet oppstod i et område som var synlig når du smilte, kommer det til å gi deg et penere smil
• Tannkjøttrekonstruksjon har svært høy suksessrate, og kan løse utfordringen permanent dersom du pleier området inngrepet ble foretatt på en god måte.

Hvordan tar jeg vare på tannkjøttet mitt etter tannkjøttrekonstruksjon?

Det tar normalt 1-2 uker før tannkjøttet ditt er fullstendig leget etter et inngrep. Du kan ta alminnelig smertestillende medisiner for smerter eller ubehag som du opplever mens dette pågår.

Det er flere ting du kan gjøre for å bidra til at rekonvalesenstiden går raskere:
• Unngå å bruke tannbørste eller tanntråd i områdene som er transplantert
• Bruk en spesiell type munnskyllevann som forhindrer oppbygging av plakk
• Dersom det anses nødvendig, vil vi anbefale deg å bruke antibiotika for å forhindre infeksjoner
• Unngå anstrengende aktivitet og/eller trening
• Unngå hard mat, som for eksempel epler
• Spis myk, kjølig mat, som for eksempel is, pasta, egg, yoghurt og myk ost.
• Unngå røyking

Før og etter

Etter en tannkjøttrekonstruksjon vil du oppleve at tannkjøttet ditt ser friskt og fint ut, og at tennene dine ikke er like synlige lenger.

Tannkjøttrekonstruksjon.

Sannsynligvis har du aldri tenkt over hvilken effekt tilbaketrukket tannkjøtt kan ha på tannhelsen din. Derimot har du nok lagt merke til hvordan tennene dine blir seende ut. Tannkjøttrekonstruksjon kan gi deg smilet ditt tilbake, og i tillegg gi deg sunne og solide tenner!

Les mer

Hvor mye koster tannkjøttrekonstruksjon?

Tannlegen din vil hjelpe deg med å vurdere om tannkjøttrekonstruksjon er den rette behandlingen for deg. Du vil også selvsagt få hjelp til å finne ut av hvilken type behandling du trenger.

From £295

Bindevevsrekonstruksjon

Dette inngrepet starter med at det gjøres et snitt i taket av munnen din, hvor det lages en klaff som vi fjerner friskt vev fra. Klaffen blir deretter sydd på plass, og det nye friske vevet sys over området som trenger rekonstruksjon/transplantasjon.

Bestill konsultasjon

From £395

Gingivalrekonstruksjon

Under dette inngrepet fjernes friskt vev fra taket i munnen, og man syr deretter det friske vevet på plass over området hvor rekonstruksjon/transplantasjon ønskes.

Bestill konsultasjon

From £250

Pediclerekonstruksjon (lateral rekonstruksjon)

Dette inngrepet forutsetter at det er tilstrekkelig med friskt vev på begge sider av området hvor du ønsker rekonstruksjon/transplantasjon. Det gjøres et snitt i det friske vevet, og deretter strekkes det over det ønskede området. Deretter sys det på plass.

Bestill konsultasjon

From £495

Tannkjøttrekonstruksjon

Prisene på denne typen behandling vil variere etter hvilken type inngrep som kreves. Tannlegene vil selvsagt gi deg anvisning på hva som er mest hensiktsmessig.

Bestill konsultasjon

FAQs

Du har helt sikkert hørt om en rekke ulike behandlinger som kan forbedre smilet ditt. En sentral del av et pent smil, er faktisk tannkjøttet ditt. Ofte kan kosmetiske utfordringer med tannkjøttet være knyttet til at det dekker for mye eller for lite v tannens overflate. I andre tilfeller er tannkjøttet ujevnt, og dekker til noen tenner mer enn andre. Behandlingen vi tilbyr kan rette på slike utfordringer.

Helt klart. Dersom tannkjøttet er tilbaketrukket vil roten være eksponert. Dette gjør tannen mer utsatt for råte, samt økt risiko for å utvikle økt følsomhet for varme og kulde. Dette er bare en av flere ikke-kosmetiske grunner til at man bør vurdere tannkjøttrekonstruksjon.

I noen tilfeller kan tannkjøttrekonstruksjon være en løsning på tannkjøttrelaterte helseutfordringer. Dette selvsagt med mindre problemet kan løses uten at det er behov for kirurgiske inngrep. En bør snakke med en tannlege eller kirurg for å finne ut av hvordan best skal løse et tannkjøttrelatert problem. Etter en konsultasjon vil en kirurg kunne avdekke kjernen av problemet, og hjelpe deg med å finne den beste løsningen og behandlingen.

Ettersom denne typen behandling krever at det gjøres et snitt i tannkjøttet, vil etter all sannsynlighet sying av tannkjøttet være nødvendig for at tannkjøttet skal leges godt nok. I noen situasjoner kan det være nødvendig med bandasje. Da er det svært viktig at man holder området så rent som mulig. Kirurgen vil fortelle deg om hva du kan gjøre for å unngå komplikasjoner imens tannkjøttet leges etter inngrepet. Alminnelige smertestillende medisiner vil normalt være tilstrekkelig etter inngrepet. Ved behov kan kirurgen utskrive sterkere medisiner. Det er viktig at du følger våre instruksjoner om hvordan denne typen medisiner skal brukes. Avhengig av hvilken type inngrep som har blitt utført, vil normalt tannkjøttet være leget på rundt 1-2 uker. Kirurgen vil gi deg råd og veiledning, slik at prosessen går så raskt og smertefritt som mulig.

Hvorfor burde du velge Complete Smiles

  • Vi er åpne 7 dager i uken med fleksible åpningstider.
  • Vi har et høyt kvalifisert og pasientfokusert team.
  • Det er gratis internettilgang i våre lokaler.
  • Lokalene våre er moderne med skreddersydd design.
  • Det romslige venteområdet vil gjøre deg avslappet både før og etter din behandling hos oss.
  • Vi har gratis parkering ved våre lokaler.
  • Vårt digitale journalsystem og administrasjon sørger for best mulig effektivitet både når det gjelder booking, eposter og tekstmeldinger.
  • Vår intensjon er ikke å dømme deg ut ifra din tannhelse, vårt eneste ønske er å forbedre den.

Gjør en forespørsel

    Vi sender innimellom informasjon og tilbud angående våre behandlinger, kryss av her hvis du vil motta disse.