Rotfylling - Complete Smiles
×

Velg Complete Smiles til rotfylling

Vi fjerner smerte og ubehag ved infeksjon i tannen

Rotfylling er en behandlingsform som brukes for å fjerne infeksjoner fra tannens kjerne. Behandlingen fjerner smerter og forhindrer at du mister tannen.

Behandlingen tar sikte på å fjerne infeksjonen fra tannens kjerne, samt beskytte den dekontaminerte tannen mot fremtidig mikrobiell eksponering. Tannen forsegles med fyllinger eller en krone, slik at tannen bevarer sin naturlige struktur.

Rotfylling høres for mange veldig ubehagelig ut, men med dagens teknologi er det i realiteten ikke noe særlig vanskeligere enn en alminnelig dyp fylling. Tannlegene våre vil normalt benytte lokalbedøvelse, slik at du ikke kjenner smerte og holder deg avslappet under hele behandlingens varighet.

Rotfyllinger sørger for at den naturlige tannen fortsatt sitter på plass, og stopper videre utvikling av råte. Rotfylling kan likevel gjøre tannen mer skjør. Av denne grunn benytter vi oss også av fyllinger eller kroner i behandlingen.

For mer informasjon om dette kan vi kontaktes på 020 4541 1150. Vi svarer selvsagt på alle spørsmål du måtte ha.

Hva involverer en rotfylling?

En rotfylling kan pågå over flere økter hos tannlegen. Vi vil ta et røntgenbilde for å avdekke hvordan rotkanalene i tannen din er utformet. Videre vil vi benytte lokalbedøvelse for å forhindre smerter, samt gjøre deg mer komfortabel under inngrepet. Det vil bli plassert et stykke gummi rundt tannen, slik at ikke området blir vått av spyttet ditt. Deretter vil det bores et hull i tannen, slik at tannlegen kan fjerne kjernen og rense tomrommet. Når rensningen er ferdig, forsegles tannen. Til sist setter vi normalt på en fylling eller en krone.

Root Treatment

Hvilke symptomer kan tyde på at jeg trenger rotfylling?

Slike symptomer kan være:
• Tannverk, særlig når du tygger
• Varig økt sensitivitet når tennene utsettes for varme eller kulde
• Den infiserte tannen kan bli mørk i fargen
• Sårhet eller hevelse i tannkjøttet rundt den syke tannen
• En varig utvekst på tannkjøttet
• Sterk tannpine om natten

Den beste behandlingen for å bevare smilet ditt.

Hvorfor trenger man rotfylling?

Tannens kjerne og nerver kan bli betent av dyp karies eller traume mot ansikt eller tenner. Dersom det forblir ubehandlet, kan det føre til større problemer, som for eksempel varig betennelse som er en alvorlig infeksjon i kjevebeinet. Dette kan kreve kirurgi, dersom det ikke behandles raskt.
Dersom en tann er betent eller infisert vil det starte en forråtnelsesprosess, slik at området rundt røttene til slutt blir ødelagt. Når dette skjer kan det bygges opp puss eller råte rundt tannkjøttet ditt, samt rundt rotkanalene i tannen.

Før/Etter

Enda det høres ubehagelig ut, kan en rotfylling være en relativt smertefri behandling som redder tennene dine og bevarer smilet ditt.

Rotfylling

Bruk av rotfylling er som oftest svært vellykket, og kan gjøres relativt smertefritt ved hjelp av moderne teknologi. Dette gjør også at det sjeldent finnes synlige spor etter inngrepet.

Les mer

Hvor mye koster rotfylling?

Prisen på rotfylling vil variere ut i fra hvilket område som må behandles. Behandlingen er forholdsvis enkel å gjennomføre, og vil fjerne smerter og kunne redde tannen din.

£75

Rotfylling og konsultasjon med spesialist

Vi har tannleger med spesialutdannelse som gir deg den beste behandlingen.

Bestill konsultasjon

From £350

Rotfylling (fortenner, hjørnetenner og premolarer)

Disse tennene har normalt bare én kanal, slik at behandlingen kan være over på 30-60 minutter.

Bestill konsultasjon

From £495

Rotfylling (jeksler)

Utføres bare av spesialist. Ettersom jeksler er bakerst i munnen og normalt har fire kanaler, kan denne typen behandling ta opp til 90 minutter.

Bestill konsultasjon

FAQs

Dette er en behandlingsform hvor kjernen i tannen med tilhørende nerver fjernes fra en infisert tann, slik at det gjenværende tomrommet deretter kan renses. Uten behandling kan slike infeksjoner føre til betennelse og infeksjoner i andre deler av munnen. Selve rotkanalen er en naturlig del av tannens hulrom, og inneholder nerver. Hvorvidt nerven er der eller ikke vil ikke påvirke tannens funksjon på daglig basis. Det eneste som påvirkes er evnen til å føle varme, kulde og smerte.

Dersom tannen er infisert vil det starte en forråtnelsesprosess i tannen, og dette kan føre til at røttene også blir infisert. Når dette skjer kan puss eller rester fra en tann bygge seg opp rundt tannkjøttet, eller rundt rotkanalen i tannens åpning. Vanligvis oppdages dette gjennom at man opplever smerter i tannen, så det er viktig at du oppsøker tannlegen din jevnlig for å forhindre at dette skjer! Andre symptomer kan være hevelse som sprer seg til ansikt, hals og hode, samt tap av benmasse rundt enden av roten. Infeksjonen kan også vises med at tannkjøttet rundt tannen blir betent. Dersom det er hull i tannen kan dette medføre infisert/betent tannkjøtt og/eller hud på andre steder enn der hvor tannen faktisk er plassert.

Tannens nerver og kjerne kan skades av ulike typer tannbehandling, dyp karies, samt traume mot ansikt eller tenner. Dersom det forblir ubehandlet kan dette medføre større helsemessige problemer, som for eksempel infeksjoner eller betennelser i kjevebeinet. Behandling for dette kan kreve kirurgiske inngrep dersom det ikke behandles raskt nok.

Tegn på dette kan være kraftig tannverk, særlig når du tygger. Andre tegn kan være forsterket sensitivitet i tannen når den utsettes for varme eller kulde. Noen tenner blir også mørkere i fargen. Enkelte merker også ømhet og hevelse i området rundt tannkjøttet rundt tannen, slik at de får en varig klump på tannkjøttet.

En rotfylling kan pågå over flere økter hos tannlegen. Vi kommer til å ta et røntgenbilde av tennene dine, slik at vi ser røttene og kan avdekke hvorvidt det er en infeksjon i dem. Deretter setter vi lokalbedøvelse for å forhindre smerte, samt gjøre deg mer komfortabel under behandlingen. Vi plasserer et stykke gummi rundt tannen som skal behandles, slik at det ikke blir fuktig på grunn av spytt. Deretter borer vi et hull i den infiserte tannen. Tannlegen fjerner så kjernen og bakteriene i tannen, samt ødelagte nerver og andre tannrester. Etter dette benyttes filer for å gjøre kanalen helt ren. Vi benytter vann eller natriumhypokloritt for å rense bort rester i tannen. Så snart tannen er tilstrekkelig renset, vil den bli forseglet. Det er flere måter å forsegle tannen på. Noen tannleger venter med forsegling i 7 dager, dersom tannen er infisert. Andre gjør dette samme dag som tannen renses. Dersom vi ikke har gjort ferdig alt i løpet av den første økten din, setter vi på en midlertidig forsegling til din neste time! Tannen vil bli fylt opp med tetningsmasse og en gummiblanding, for å forhindre at det setter seg en ny infeksjon i tannen. Så snart behandlingen er ferdig, gjør vi noen mindre kosmetiske forandringer med tannen slik at den skal se naturlig ut. Dette kan inkludere påsett av krone, slik at tannen er robust nok til å tygge med.

Rotfyllinger har rykte på seg for å være svært smertefulle. Likevel opplever de aller fleste pasienter at det ikke er noe vondere enn å få en alminnelig fylling.

I dagene etter behandlingen kan du oppleve økt sensitivitet i tannen på grunn av betennelse i vevet. Dette gjelder særlig dersom du hadde smerter eller en pågående infeksjon før inngrepet fant sted. De fleste pasientene føler seg helt fine påfølgende dag, men dersom du opplever smerter kan du blant annet bruke Ibuprofen for å avhjelpe dette. Fram til den permanente fyllingen er på plass og/eller kronen er satt på, bør du unngå å tygge med den berørte tannen. Dette forhindrer At det oppstår en ny infeksjon i tannen, eller at den knekker før den repareres fullstendig. Etter en rotfylling kan du pusse tenner og bruke tanntråd som normalt, og du kan oppsøke tannlegen din for rutinesjekker slik som du pleier.

I 95% av tilfellene er denne typen inngrep vellykkede, og varer gjerne livet ut. Kronen eller fyllingene vil dekke til alle de visuelle sporene etter inngrepet.

Det er svært sjeldent det oppstår komplikasjoner etter denne typen inngrep. Dersom dette oppstår, vil det typisk være fordi det var flere hull eller sprekker i tannen som ikke ble oppdaget ved det første inngrepet. Det kan også komme av at tannen ikke har blitt tilstrekkelig forseglet, slik at bakterier setter seg i tannen og forårsaker en ny infeksjon. Dersom du opplever komplikasjoner etter inngrepet, kan vi gjennomføre en ny rotfylling. Dersom ikke dette er gjennomførbart kan det bli aktuelt med periradikulær kirurgi. Dette er et mindre kirurgisk inngrep som fjerner tuppen av roten til tannen.

Hvorfor burde du velge Complete Smiles

  • Vi er åpne 7 dager i uken med fleksible åpningstider.
  • Vi har et høyt kvalifisert og pasientfokusert team.
  • Det er gratis internettilgang i våre lokaler.
  • Lokalene våre er moderne med skreddersydd design.
  • Det romslige venteområdet vil gjøre deg avslappet både før og etter din behandling hos oss.
  • Vi har gratis parkering ved våre lokaler.
  • Vårt digitale journalsystem og administrasjon sørger for best mulig effektivitet både når det gjelder booking, eposter og tekstmeldinger.
  • Vår intensjon er ikke å dømme deg ut ifra din tannhelse, vårt eneste ønske er å forbedre den.

Gjør en forespørsel

    Vi sender innimellom informasjon og tilbud angående våre behandlinger, kryss av her hvis du vil motta disse.