Ikke kast tanntråden - Complete Smiles
×

Forskning viser at matpartikler tiltrekker seg bakterier som danner plakk, som forårsaker tannråte og tannkjøttsykdommer. Både børsten av tenner og bruk av tanntråd forhindrer at plakk for bygget seg opp på og mellom tennene. Det er derfor viktig at dette brukes.

Her ser du noen av de vanligste spørsmålene vi får:

Hvorfor er tanntråd viktig?

“«Tanntråd er en svært viktig del av munnhygienen. Tannråte og tannkjøttsykdommer kan utvikle seg etterhvert som plakk får bygget seg opp på tennene og langs tannkjøttet. Bruk av tanntråd for å rense mellomrommet mellom tennene fjerner plakk som kan føre til hull eller tannkjøttsykdommer i områder du ikke når med tannbørsten. «”

Er det nødvendig med tanntråd?

Det bidrar til at tannkjøttet ditt holdes rent og friskt.

Foruten å forhindre tannråte, kan også bruk av tanntråd forhindre gingivitt og tannkjøttsykdommer. Gingivitt er starten på en tannkjøttsykdom, og det vises gjennom symptomer som rødhet, hevelse, irritasjon i tannkjøttet, dårlig ånde og blødninger fra tannkjøttet når du børster tennene.

Brukes tanntråd før eller etter man har børstet tennene?

Bruk av tanntråd reduserer tannkjøttsykdommer og dårlig ånde ved å fjerne plakk som fester seg langs tannkjøttet. Det er best å bruke tanntråd før du pusser tennene. Ta ca. 30-45 cm med tanntråd og hold det slik at du har noen centimeter med tanntråd mellom hendene.

Fjerner tanntråd bakterier?

Bruk av tanntråd gjør omlag 40% av jobben når det gjelder fjerning av bakterier eller plakk fra tennene. Hver tann har fem ulike overflater, og dersom man ikke bruker tanntråd mangler man to av disse overflatene. Oppbygget plakk kan medføre hovent tannkjøtt, tannråte, hull og tannkjøttsykdommer.

Hjelper bruk av tanntråd på hukommelsen?

Forskere har funnet ut at stivnede blodkar kan knyttes til risiko for problemer med hukommelsen. Eksperter anbefaler pussing av tennene, bruk av tanntråd og jevnlige besøk til tannlegen for å forhindre dette.

Er det best å bruke tanntråd om morgenen eller kvelden?

De fleste profesjonelle anbefaler at tennene pusses to ganger om dagen, og at tanntråd brukes én gang om dagen. Noen foretrekker å bruke tanntråd før de legger seg, slik at munnen føles ren når man skal sove. Andre liker å gjøre det etter middag.

Dersom du har spørsmål kan du selvsagt kontakte oss. Vi vil gjerne hjelpe deg.

Hvorfor burde du velge Complete Smiles

  • Vi er åpne 7 dager i uken med fleksible åpningstider.
  • Vi har et høyt kvalifisert og pasientfokusert team.
  • Det er gratis internettilgang i våre lokaler.
  • Lokalene våre er moderne med skreddersydd design.
  • Det romslige venteområdet vil gjøre deg avslappet både før og etter din behandling hos oss.
  • Vi har gratis parkering ved våre lokaler.
  • Vårt digitale journalsystem og administrasjon sørger for best mulig effektivitet både når det gjelder booking, eposter og tekstmeldinger.
  • Vår intensjon er ikke å dømme deg ut ifra din tannhelse, vårt eneste ønske er å forbedre den.

Gjør en forespørsel

    Vi sender innimellom informasjon og tilbud angående våre behandlinger, kryss av her hvis du vil motta disse.