Kroner og broer - Complete Smiles
×

Velg Complete Smiles for kroner og broer

Vi reparerer skadede tenner og fyller stygge hull, slik at du får et sunt og pent smil!

Kroner og broer kan hjelpe deg å reparere tennene dine, og lukke stygge groper i og mellom tennene. Dette forebygger at du får andre problemer med tenner som råtner.

Hva er en krone?

En krone er en form for tannrestaurering som dekker eller omkranser tannen. Dette kan være nødvendig når det er store hulrom eller hull i tannen. Selve tannen repareres ved at man sliper ned deler av tannen, for så å plassere en krone oppå denne. Dette gir tannen et naturlig og sunt utseende. Slik behandling foregår normalt over to enkeltstående timer.

Det er mange forskjellige typer kroner.

Metallkroner:
Disse lages av ulike typer metaller. De kan også lages av gull. Metallkroner tåler både biting og tygging godt, og holder svært lenge. I tillegg oppstår det sjeldent hakk eller brudd i denne typen kroner. Ulempen med denne typen kroner er den metalliske fargen, samt høy pris, dersom du skulle velge en gullkrone. Dette kan være en god behandlingsform for tenner som ikke synes så godt.

Metallkrone med fastbrent porselen:
Dette er et alternativ som ser mindre sjenerende ut. Ulempen med denne typen krone er at den kan føre til større nedsliping av den motstående tannen, særlig sammenlignet med metall- eller harpikskroner. Det kan også oppstå hakk eller brudd i porselendelen av kronen. I enkelte tilfeller kan metallet under porselenet synes som en mørk strek, særlig i nærheten av tannkjøttet. Dette blir ekstra tydelig dersom tannkjøttet trekker seg tilbake. Slike kroner er et godt alternativ for fortenner eller jeksler, også der det kreves lengre broer for å gi tennene tilstrekkelig styrke.

Alle keramiske kroner og porselenskroner har en mer naturlig farge enn andre kronetyper. De kan også være et godt alternativ dersom du er allergisk mot ulike typer metaller. Helkeramiske kroner kan brukes for tenner både foran og bak i kjeven.

Hva er en bro?

En bro er en fast tannrestaurering (fastmontert protese) som brukes for å erstatte én eller flere tenner ved å feste en kunstig tann i det området tannen mangler. Slike broer har kun én hensikt, og det er å erstatte den tannen som mangler. I motsetning til proteser, vil den ikke kunne tas ut etter eget ønske.

Broen kan lages av en rekke ulike materialer, akkurat slik som kroner. Tannlegen din vil gi deg råd om hvilke materialer du bør velge, basert på din helsetilstand og situasjonen ellers.

Complete Smiles tilbyr behandling med kroner og broer, og våre tannleger kan vurdere behov og antatt effekt etter å ha foretatt en undersøkelse av tennene dine.

For mer informasjon om dette kan vi kontaktes på 020 4541 1150. Vi svarer selvsagt på alle spørsmål du måtte ha.

Hvordan virker behandling med kroner og broer?

Behandling av denne typen strekker seg gjerne over flere avtaler og møter med tannlegen hos oss. På den første timen din vil tannlegen ta avtrykk av tennene dine og forberede deg på behandlingen.

Dersom du velger behandling med krone, vil vi starte med å bore et hull i gamle tannen din, slik at kronen kan festes i den gamle tannen. Det vil tas et avtrykk av tennene, som sendes videre til en tanntekniker. Her vil produksjonen av kronen starte.

Dersom du skal bruke en bro, vil tannlegen ta et avtrykk av tennene rundt området hvor broen skal sitte. Dette avtrykket sendes til tannteknikerne, slik at broen kan bli produsert. Broen din vil i korte trekk være en falsk tann som er festet til tennene ved siden av. Når det er festet, vil den sitte svært godt på plass.

Imens du venter på den neste timen din vil vi tilby deg en midlertidig krone eller bro, slik at vi kan dekker for området du behandler. Når kronen eller broen er klar, kaller vi deg inn igjen til en time hvor vi både tilpasser og fester kronen/broen.

Bridges

Posterior Crown

Post Crown

Crown Options

Missing Tooth Options (Posterior)

Kort forklart – kroner og broer

Fordelene med kroner:
• Kroner er en svært effektiv måte å reparere og behandle skadde tenner på
• Kroner beskytter den motstående tannen i kjeven
• Det reduserer risikoen for bensliping, som bevarer ansiktets opprinnelige struktur
• Ansiktsformen din vil bli som vanlig igjen, og forbli slik

Fordelene med broer:
• Det gjør at tygging og prating vil kjennes likt ut som før tannen ble skadet
• Det forhindrer at de gjenværende tennene dine beveger seg, som kan forårsake problemer med bittet ditt
• Det reduserer risikoen for bensliping, som bevarer ansiktets naturlige struktur
• Ansiktsformen din vil bli som vanlig igjen, og forbli slik

Hvor mye koster kroner og broer?

Enten du skal behandles med krone for å reparere en tann, eller erstatte en mistet tann med en bro, vil teamet vårt selvsagt hjelpe deg. Med et bredt utvalg av behandlingsalternativer forsikrer vi oss om at du skal få riktig behandling med riktig resultat. Vi skal hjelpe deg med å få det selvsikre smilet ditt tilbake!

From £495

Bro (per enhet) – festet med halvedelmetall

En effektiv metode for å tette hulrom etter manglende tenner. I motsetning til proteser, vil disse festes på plass, slik at de ikke kan tas av igjen.

Bestill konsultasjon

From £495

Hvite kroner med fastbrent metall (porselen, fastbrent i halvedelmetall)

Dette er en populær behandlingsform, som har blitt brukt til å behandle skadde tenner over flere tiår.

Bestill konsultasjon

From £700

Gullkrone

Dette er en populær behandlingsform, som har blitt brukt til å behandle skadde tenner over flere tiår.

Bestill konsultasjon

From £595

E-max krone (rene porselenkroner)

Disse kronene er laget av litiumdisilikatmateriale, og er kjent for slitesterkhet og vakkert utseende.

Bestill konsultasjon

From £795

Zirkoniakroner

Disse kronene er laget av zirkoniadioksid, som er et slitesterkt materiale som i stor grad likner på titanium.

Bestill konsultasjon

FAQs

Restaureringer varer i gjennomsnitt i 7-15 år. Denne tiden kan kortes betydelig ned dersom du ikke vedlikeholder munnhelsen din, og lar tannkjøttsykdommer forbli ubehandlet. Traume mot tenner som er utsatt for denne typen inngrep kan også ha en stor effekt, og det er viktig at du oppsøker tannlegen din så snart som mulig, dersom dette skjer, slik at skadene kan minimeres.

Nei, kroner festes ofte på plass uten at det er behov for rotfylling.

Ikke nødvendigvis. Det kan være mer fornuftig, også rent økonomisk, å velge en bro dersom tennene på begge sider av tomrommet trenger kroner.

Kroner kan faktisk se veldig naturlige ut. Enten dine ambisjoner er et Hollywood-glis eller et helt vanlig smil, vil vi kunne gi deg behandlingen du ønsker.

Før behandlingen starter vil området hvor inngrepet skal foretas, bli bedøvet. Dette gjøres for at du ikke skal kjenne noe smerte i forbindelse med inngrepet. Tennene blir deretter renset, slik at kronen, broen eller finéren skal sitte best mulig på plass. Disse forberedelsene tar tid, og må gjøres nøyaktig. Det er allikevel en svært viktig del av jobben, da det dette må gjøres før tannteknikerne våre kan starte med restaureringen. Du vil nå få en midlertidig erstatning for tannen som er borte, og dette vil se nøyaktig likt ut som de naturlige tennene dine! Så snart den ferdige erstatningstannen er ferdig, vil vi prøve om de sitter godt nok, både i forhold til bittet ditt og tennenes naturlige utseende. Dersom alt ser bra ut, vil erstatningen bli festes permanent.

En ordentlig restaurering av tennene vil ofte ta opp til flere uker. I mellomtiden vil du tilbys en midlertidig erstatningsløsning for tennene som repareres. Det er tidkrevende å levere arbeid av høy kvalitet, så det er viktig at man har tatt høyde for dette før behandlingen starter.

Vi bruker utelukkende kroner, broer og finér som er av den beste kvaliteten som finnes.

Hvorfor burde du velge Complete Smiles

  • Vi er åpne 7 dager i uken med fleksible åpningstider.
  • Vi har et høyt kvalifisert og pasientfokusert team.
  • Det er gratis internettilgang i våre lokaler.
  • Lokalene våre er moderne med skreddersydd design.
  • Det romslige venteområdet vil gjøre deg avslappet både før og etter din behandling hos oss.
  • Vi har gratis parkering ved våre lokaler.
  • Vårt digitale journalsystem og administrasjon sørger for best mulig effektivitet både når det gjelder booking, eposter og tekstmeldinger.
  • Vår intensjon er ikke å dømme deg ut ifra din tannhelse, vårt eneste ønske er å forbedre den.

Gjør en forespørsel

    Vi sender innimellom informasjon og tilbud angående våre behandlinger, kryss av her hvis du vil motta disse.