Sjekk for munnhulekreft - Complete Smiles
×

Velg Complete Smiles til kreftscreening

Vi hjelper deg når livet blir vanskelig!

Dersom du bekymrer deg for om du har munnhulekreft, vet vi veldig godt at dette kan oppleves som svært ubehagelig. Vi er her for å hjelpe deg gjennom slike vanskelige tider.

Munnhulekreft kjennetegnes ved at det utvikler seg en svulst i en del av munnen din. Det kan være på tungen, innsiden av kinnene, i ganen, leppene eller tannkjøttet.

Symptomer på munnhulekreft kan være:
• Munnsår som er smertefulle og som ikke leges på flere uker
• Klumper i munnen eller på halsen som ikke forsvinner
• Løse tenner eller sår som ikke leges etter at en tann er trukket
• Nummenhet i lepper eller tunge
• Hvite og røde flekker på munnen og tungen
• Taleendringer, eksempelvis at du begynner å lespe.

Når du oppsøker oss for en rutinesjekk vil tannlegene våre sjekke deg for symptomer på munnhulekreft, men dersom du har noen av de overnevnte symptomene bør du oppsøke en tannlege så snart som mulig.

Dersom vi anser det som nødvendig vil vi gjøre flere tester for å avdekke om du har kreftceller i munnen. Slike tester kan være:
• En oral penselbiopsi, hvor vi fjerner celler fra munnen din slik at vi kan teste dem. Dette er helt smertefritt
• Bruk av fluorescerende lys for å identifisere vev vi mistenker kan være rammet av kreft
• En oral screening som renser munnen, hvilket gjør visuelle undersøkelser enklere.

Det er viktig at munnhulekreft diagnostiseres tidlig. Dersom du bekymrer deg eller har symptomer på munnhulekreft, kan du selvsagt kontakte oss.

Hvorfor bør du snakke med tannlegen din om munnhulekreft?

En screening for munnhulekreft er ikke bare en fysisk undersøkelse. Det er din mulighet til å diskutere og avklare dine bekymringer angående munnhulekreft med tannlegen din. Dersom det oppdages tidlig, kan risikoen for senvirkninger etter en eventuell behandling reduseres betraktelig. Det lønner seg derfor på veldig mange måter!

En screening for munnhulekreft er en enkel prosess som er unnagjort på veldig kort tid. Det kan gjøres allerede på din neste avtale hos oss, ideelt sett med tannlegen som oppdaget at noe var galt.

Det er svært viktig å merke seg at det å oppdage kreften tidlig, drastisk øker sjansene for å overleve en eventuell diagnose. Husk derimot at ikke alle de overnevnte symptomene kommer fra munnkreft alene. Det er mange andre faktorer og tilstander som kan forårsake liknende symptomer.

Ulcers

Hva forårsaker munnhulkekreft?

Det er svært vanskelig å gi et konkret svar på nøyaktig hva det er som forårsaker munnhulekreft. Det er enkelte årsaker som henger sammen med valg av livsstil. Dette inkluderer:

• Bruk av tobakk
• Inntak av alkohol
• Eksponering for solen

Det er også høyere risiko for personer over 55 år eller dersom du har hatt en HPV-diagnose. Risikoen for munnhulekreft er også dobbelt så stor for menn enn for kvinner.

Rutinemessige sjekker hos tannlegen din vil kunne fange opp symptomene så tidlig som mulig, slik at behandlingsutsiktene er så gode som mulig.

Hvor mye koster en screening for munnhulekreft?

Under rutinesjekken din hos oss vil tannlegen din også se etter tegn på munnhulekreft, og dette er inkludert i prisen. Du kan bestille en rutinesjekk hos oss dersom du er bekymret for munn- og tannhelsen din.

From £50

Pasientundersøkelse

Dette inkluderer billedtaking av tennene, vurdering av tannkjøtt, kreftscreening, forebyggende rådgivning, to mindre røntgenbilder og en skriftlig behandlingsplan, dersom det er nødvendig. Vi anbefaler at du benytter dette tilbudet to ganger i året.

Bestill konsultasjon

From £50

Hasteavtale

Inkluderer en vurdering, små røntgenbilder og en behandlingsplan, dersom dette er nødvendig. Vi lager en behandlingsplan til deg, slik at vi kan identifisere og behandle årsaken til problemene dine.

Bestill konsultasjon

FAQs

En screening for munnkreft innebærer at tannlegen vår undersøker vevet i og rundt munnen for avvik. Dersom vi oppdager noe vil du bli henvist til en spesialist som tar en vevsprøve av deg som blir nærmere undersøkt. Dette undersøkelsen gjennomføres normalt med lokalbedøvelse, slik at den er helt smertefri.

Tannlegen din gjennomfører normalt denne typen tester som del av rutinesjekken du har en gang i året. Dersom du har forhøyet risiko for utvikling av munnhulekreft, eller har helsehistorikk som knytter seg til denne typen sykdommer, anbefaler vi at du kommer på slike undersøkelser oftere. Røyking er en av de mest fremtredende risikofaktorene.

Tannlegen din vil gå nøye gjennom lepper, kinn, tunge, gane og mandler. Tannlegen bruker gjerne lys for å kunne se bedre. Under selve undersøkelsen vil du oppleve at tannlegen legger trykk på tungen for å flytte den rundt i munnhulen. Dette er for å kunne undersøke hele munnhulen. I tillegg vil tannlegen undersøke huden rundt halsen din for å undersøke om de finner klumper eller andre avvik.

Hvorfor burde du velge Complete Smiles

  • Vi er åpne 7 dager i uken med fleksible åpningstider.
  • Vi har et høyt kvalifisert og pasientfokusert team.
  • Det er gratis internettilgang i våre lokaler.
  • Lokalene våre er moderne med skreddersydd design.
  • Det romslige venteområdet vil gjøre deg avslappet både før og etter din behandling hos oss.
  • Vi har gratis parkering ved våre lokaler.
  • Vårt digitale journalsystem og administrasjon sørger for best mulig effektivitet både når det gjelder booking, eposter og tekstmeldinger.
  • Vår intensjon er ikke å dømme deg ut ifra din tannhelse, vårt eneste ønske er å forbedre den.

Gjør en forespørsel

    Vi sender innimellom informasjon og tilbud angående våre behandlinger, kryss av her hvis du vil motta disse.