Forebyggende tannpleie - Complete Smiles
×

Velg Complete Smiles for forebyggende tannpleie!

Et gram med forebyggende arbeid, er verdt et tonn med behandling.

Ikke vent til du allerede har et problem med tennene dine! Bruk forebyggende tannpleie hos oss for å forhindre dyre og omfattende behandlinger i framtiden!

Faste timer med forebyggende tannpleie hos oss minsker risikoen for tannråte, tannkjøttsykdommer og andre alvorlige tannsykdommer. Det vil også hjelpe deg til å bygge gode vaner, eksempelvis rutiner rundt tannpuss og bruk av tanntråd to ganger om dagen.

Hos Complete Smiles tilbyr vi forebyggende tannpleietjenester. Dette er både fordi vi ønsker å forebygge skader i fremtiden, men også fordi vi mener at tannlegefaget ikke bare handler om å gi deg et pent smil. Sammenhengen mellom munnen din og resten av kroppen kan virkelig ikke underdrives. Bakterier i munnen kan forårsake både tannkjøttsykdommer og generelle problemer med resten av kroppen, som for eksempel diabetes, hjertesykdommer og gastrointestinale sykdommer dersom det forblir ubehandlet.

Vår forebyggende tannpleie kan hjelpe deg med et bredt utvalg av behandlingsmetoder. Dette kan for eksempel inkludere rens av tenner og tannkjøtt, eller fluoridbehandlinger som fungerer som forebyggende behandling for barn.

Forebyggende behandling er likevel ikke noe vi i Complete Smiles alene kan fikse for deg. Det er viktig at du selv også har gode vaner for din egen munnhygiene. Dette gjelder blant annet tannpuss, tanntråd, munnskyllevann, og at du unngår syreholdig mat og røyking.

For mer informasjon om dette kan vi kontakte oss. Vi svarer selvsagt på alle spørsmål du måtte ha.

Hva kan jeg gjøre selv for å forebygge dårlig tannhelse?

Puss tennene dine
Du bør pusse tennene dine minst to ganger om dagen. De anbefalte tidene er når du står opp om morgenen, og før du legger deg om kvelden. Det anbefales at du benytter deg av en myk tannkost for å unngå skade på tannkjøttet.

Bruk tanntråd
Du bør bruke tanntråd hver dag. Dette vil både fjerne matrester mellom tennene, og forhindre at plakk og tannstein bygger seg opp på steder du normalt ikke når med en alminnelig tannbørste.

Bruk munnskyllevann
Du kan bruke munnskyllevann for å fjerne matrester og plakk etter at du har brukt tanntråd.

Unngå utvalgte typer mat og drikke
Noen typer mat og drikke kan være skadelig for tennene dine. Mat som inneholder mye syre kan skade emaljen, og sukkerholdig mat og drikke kan forårsake tannråte. Hard mat kan også skade tennene dine.

Livsstil
Livsstilen din kan også ha en stor påvirkning på den generelle tannhelsen din. Med enkle tiltak kan du forhindre alvorlige helsemessige problemer, både for tennene dine og kroppen for øvrig. Dette inkluderer blant annet røyking.

Flossing

Manual Brushing

Power Brushing

Bad Breath

Tongue Cleansing

Forebyggende tannpleie for barn

Tannhelse bør være i fokus allerede fra det øyeblikket barnet får sin første tann. Dette kan gjøres ved hjelp av enkle tiltak som at du jevnlig pusser tennene deres, og lærer dem hvordan de selv skal gjøre det når de blir eldre.

Gjennom vår forebyggende tannpleie kan vi gi deg råd hvilke behandlinger som vil være hensiktsmessige for ditt barn. Dette kan inkludere fluorid- og tannfugemassebehandlinger for å beskytte tennene og risikere risikoen for hull.

Det er viktig at du både lærer og oppmuntrer barnet ditt til å pusse tenner og bruke tanntråd, slik at de unngår plager og ubehag med tennene sine i framtiden.

Fordelene med forebyggende tannpleie

Det er mange fordeler med forebyggende tannpleie. Dette inkluderer blant annet:
• Lavere risiko for å utvikle alvorlige tannhelseplager, som for eksempel tannråte og tannkjøttsykdommer
• Det bygger gode vaner, som for eksempel grundig tannpuss og bruk av tanntråd
• Det hjelper deg med å oppdage tannproblemer tidlig, slik at behandlingskostnadene blir lavere
• Du får en fullstendig undersøkelse av munn, kjeve og hals, som gjør at vi kan oppdage flere typer helsefarer, som for eksempel munnhulekreft
• God munnhelse reduserer risikoen for andre sykdommer, som for eksempel diabetes, hjertesykdommer og slag.
• Tennene dine blir penere!

Før og etter

Forebyggende tannpleie holder tennene dine sunne, og kan forhindre alvorlige helseplager som tannkjøttsykdommer og tannråte, som igjen kan føre til at du mister tenner.

Forebyggende tannpleie

Hensikten med forebyggende tannpleie er å forsikre oss om at du beholder et sunt og godt smil, samtidig som du unngår mer alvorlige plager i fremtiden.

Les mer

Hvor mye koster forebyggende tannpleie?

Vi har mange behandlingsalternativer innenfor forebyggende tannpleie. Sammen med tannlegen din velger du et alternativ som passer dine individuelle behov. Vi har behandlinger for barn, voksne, pasienter med regulering og pasienter med tannkjøttsykdommer. Vi anbefaler forebyggende tannpleie på det sterkeste, ettersom det bidrar til å forhindre at du får alvorlige helseplager i framtiden. Vi tar inn pasienter i både hverdager og helger.

From £50

Rutinemessig hygienesjekk for voksne

I denne behandlingen fjerner vi plakk og gir deg videre råd om hvordan du best mulig kan ta vare på tennene dine.

Bestill konsultasjon

From £55

Hygienebehandling – regulering

Denne behandlingen sørger for at du har friske tenner og reduserer risikoen for tannkjøttsykdommer, også når du får behandling med regulering.

Bestill konsultasjon

From £80

Rens for pasienter med tannkjøttsykdommer

Dette er en dypere rens som fjerner bakterier under tannkjøttet og ned til rotlommen. Dette anbefales til pasienter som har symptomer på tannkjøttsykdommer.

Bestill konsultasjon

From £20

Sprekkforsegling (per tann)

Denne typen behandling gir deg et beskyttende lag på sprekker i tennene, som forhindrer at mat og bakterier fester seg der.

Bestill konsultasjon

From £20

Behandling for sensitive tenner (per tann)

Slik behandling reduserer sensitiviteten i tannen og reduserer smerten du opplever når du inntar varm eller kald mat og drikke.

Bestill konsultasjon

FAQs

Forebyggende tannpleie er den beste måten å bevare god tannhelse på. Med våre intraorale kameraer, røntgenbilder og VELscope undersøkelsesutstyr sørger vi for at du får et overblikk over tilstanden på tennene dine. Dette gjør igjen at du kan ta veloverveide beslutninger om din egen tannhelse.

Tannkjøttbetennelse er et alvorlig helseproblem som kan ha drastisk innvirkning på den generelle helsetilstanden din. Dette er den fremste årsaken til at man mister tenner, og det har blitt knyttet til diabetes, slag, lav fødselsvekt, og en rekke andre sykdommer, som for eksempel luftveissykdommer. Dersom tilstanden oppdages tidlig, finnes det heldigvis mange behandlingsalternativer for denne tilstanden. For å oppdage tannkjøttbetennelse så tidlig som mulig anbefales det at man oppsøker tannlege jevnlig for en sjekk av både tenner og tannkjøtt.

Tenner slipes ned av mange naturlige årsaker, blant annet ved alder eller ved snakking. Nedslipning kan også skje ved at man gnisser tenner i søvne, eller biter tennene hardt sammen ofte over tid. Dette fører til hodepine og smerter i kjeven, og er kjent som TMD. Vi kan lage et munnstykke til deg, som kan forhindre at du gnisser tenner når du sover. Dette kan også gjøre at du sover bedre om nettene. Tenner som er nedslitt er mer utsatt for tannråte, som igjen kan forårsake andre problemer som migrene, stivhet i nakken ol. Det er derfor veldig viktig at tannhelsen din holdes vedlike!

Munnhulekreft er både en belastning for tannhelsen i seg selv, men også for din generelle almenntilstand. Det er ekstremt viktig at dette oppdages tidlig og behandles før det kan skade andre organer i kroppen din. Vi tar dette problemet på største alvor, og vi har investert i ny teknologi som gir oss muligheten til å stille presise diagnoser. Dette blir langt mer presist enn dersom det skulle vært gjort med synet vårt alene. VELscope bruker lavintensitets lys med kort bølgelengde for å oppdage mistenkelige celler i kroppen, selv om de er skjult bak sunt vev eller plakk. Vi vil selvsagt hjelpe deg med å forstå hva som øker risikoen for munnhulekreft, slik at settes i stand til å forebygge at det skjer!

Hvorfor burde du velge Complete Smiles

  • Vi er åpne 7 dager i uken med fleksible åpningstider.
  • Vi har et høyt kvalifisert og pasientfokusert team.
  • Det er gratis internettilgang i våre lokaler.
  • Lokalene våre er moderne med skreddersydd design.
  • Det romslige venteområdet vil gjøre deg avslappet både før og etter din behandling hos oss.
  • Vi har gratis parkering ved våre lokaler.
  • Vårt digitale journalsystem og administrasjon sørger for best mulig effektivitet både når det gjelder booking, eposter og tekstmeldinger.
  • Vår intensjon er ikke å dømme deg ut ifra din tannhelse, vårt eneste ønske er å forbedre den.

Gjør en forespørsel

    Vi sender innimellom informasjon og tilbud angående våre behandlinger, kryss av her hvis du vil motta disse.