Hasteavtaler - Complete Smiles
×

Velg Complete Smiles til hasteavtale

Vi tilbyr time samme dag for alle hasteavtaler

Dersom du har skadet eller knekt en tann etter ulykke eller skade, kan det være en traumatisk opplevelse.
Det er svært viktig at du oppsøker en tannlege så snart som mulig, også dersom tannen din bare er litt skadet. Dersom du har fått en eller flere tenner slått ut bør du oppsøke en tannlege umiddelbart, ettersom det fortsatt kan være mulig å sette tilbake de utslåtte tennene. Dette avhenger av skadens alvorlighetsgrad.

Dersom ulykken skulle være ute, er det viktig å maksimere sjansene for at tannen kan settes tilbake dit den stod. Dette er fordi det reduserer risikoen for videre komplikasjoner på et senere tidspunkt. Du bør også få en medisinsk vurdering av skadene dine, og vurdere om det utelukkende er tannen som er skadet. I mellomtiden kan den utslåtte tannen renses forsiktig med vann eller melk. Unngå intens skrubbing. Det er ekstremt viktig at roten på tannen holdes like hel.

Det er viktig at tennene holdes fuktig, enten ved at de settes tilbake i kjeven, eller legges inder tungen eller ved kinnet etter at de er renset. Dersom våre tannleger kan gjeninnsette tannen innen to timer etter at den ble slått ut, er sjansene for en suksessfull operasjon langt høyere.

Behandlingen må følges opp gjentatte ganger for å påse at det ikke oppstår ytterligere komplikasjoner. Slike komplikasjoner viser seg nødvendigvis ikke før det har gått flere år.
Dersom tannen er delvis knust, kan tannlegene i mange tilfeller glatte ut ujevne overflater og erstatte den ødelagte splinten med tannfargede fyllinger. Dersom du knuser en jeksel, må de som oftest erstattes med en krone.

Fra tannverk til mistede eller ødelagte kroner, knuste tenner, fyllinger eller infeksjoner, traume eller hovenhet – vi hjelper deg med skadene dine slik at du leges raskt og effektivt. Dette forhindrer nye tannhelseproblemer i framtiden.

Hvor mye koster en hasteavtale hos Complete Smiles?

From £50

Pasienthasteavtale

Inkluderer en vurdering, mindre røntgenbilder og en midlertidig fylling

Bestill nå

£50

Pasienthasteavtale (nye pasienter)

Inkluderer en vurdering, mindre røntgenbilder og en midlertidig fylling

Bestill nå

FAQs

Dette kan være tilfeller hvor du har sterke smerter og krever umiddelbar behandling. Dette kan komme av en rekke forskjellige årsaker, som for eksempel infeksjon eller tannråte. Vanlige tannhelseproblemer inkluderer sterk tannråte, infeksjoner eller mistede tenner.

På generelt grunnlag burde man ikke dra til legevakten dersom man har behov for øyeblikkelig tannbehandling. Legene der er ikke alltid tilstrekkelig utstyrt til å behandle alle tannhjelpstilfeller, og i verste fall ender det opp som en svært frustrerende opplevelse. Du bør bare dra til legevakten dersom du:

 • Har en ukontrollert blødning i munnen
 • Har en kraftig betennelse som gjør det vanskelig å puste og/eller svelge
 • Har hevelse i øyne eller hals på grunn av tannhelseproblemer
Mange tannklinikker tilbyr hasteavtaler samme eller neste dag, eller innen en time. Du bør derfor oppsøke en tannlege så raskt som mulig. Kontakt tannlegen din snarest dersom du trenger hastebehandling. Host Complete Smiles tilbyr vi hasteavtaler. Kontakt oss for mer informasjon.

Dersom du har tannverk over mer enn to dager bør du oppsøke en tannlege. Du bør også oppsøke en tannlege umiddelbart dersom du har høy feber, smerter når du tygger/biter og/eller hevelse i munnen. I løpet av de første to dagene, og/eller dersom du venter på en hasteavtale, er det flere ting du kan gjøre for å minimere smerter og lignende, Dersom du har tannverk:

 • Ta smertestillende som Paracetamol eller Ibuprofen for å lindre smertene
 • Vask munnen med en saltvannsløsning (kun for voksne)
 • Unngå å tygge med den vonde tannen eller spise særlig varm eller kald mat

Dersom du har mistet en tann, trenger du ikke å få panikk. Sørg allikevel for at du oppsøker en tannlege så snart som mulig. Når du mister en tann, bør du:

 • Ikke røre roten av tannen!
 • Prøv å sette tannen tilbake på plass for å holde roten trygg. Hold den på plass med en myk klut eller et godt bitt. Dersom du ikke lykkes med dette, legg tannen i et glass melk for å bevare roten
Oppsøk en tannlege så snart som mulig. Dersom du oppsøker en tannlege umiddelbart etter uhellet, er det en god sjanse for at tannen kan reddes.

Kontakt Complete Smiles for å sjekke om du kan få en hasteavtale. Vi tilbyr hasteavtaler på dagen eller neste dag. Det er best om du kontakter oss først dersom du har behov for en hasteavtale, ettersom du ellers kan bli behandlet som en helt ny pasient eller bli bedt om å returnere på et annet tidspunkt. Dersom du ikke kommer i kontakt med oss, anbefaler vi at du kontakter legevakten.

Abcess forårsakes normalt av en bakteriell infeksjon. Dersom det ikke er mulig å få pusset ut av munnen vil det utvikle seg til tannverk. Dersom infeksjonen smitter over til nerver og gjør en eller flere tenner infisert, kan det forårsake en hevelse i munnen din som ligner på abcess. Disse kan sprekke i munnen din. Dersom dette skjer vil smertene bli vesentlig mindre, men det er allikevel svært viktig at du oppsøker en tannlege. Dette er fordi at tannlegen rense det infiserte området slik at det holdes rent. Slik behandling forminsker infeksjonen. For å fjerne infeksjonen fullstendig kan det allikevel kreves ytterligere behandling. Tannlegen vil veilede deg videre etter hasteavtalen er gjennomført.

Du bør ikke prøve å fjerne tannen selv. Du kan lage permanente skader i munnen. Oppsøk en tannlege dersom du har bekymringer tilknyttet tannhelsen din. En infisert tann må ikke nødvendigvis fjernes, dette vil tannlegen din vurdere etter en grundig undersøkelse.

Tannlegen vil alltid gjøre sitt ytterste for å bevare de naturlige tennene dine, ettersom dette bevarer ansiktets naturlige form. Det er også en lavere risiko for infeksjon dersom tannen beholdes fremfor at den trekkes. Dette forhindrer også at du må sette inn en protese eller bro.

Dersom du har store hevelser rundt tannen, bør du oppsøke en tannlege så snart som mulig. Dersom du har behov for å slappe av før du oppsøker en tannlege, bør du legge kaldt kompress eller is på det hovne området, samt ta smertestillende (Paracetamol eller Ibuprofen). Dersom du har tannråte kan du forøke å rense munnen med saltvann, som kan bidra til å fjerne mat og rense det betente området.

Nei, dette leger ikke seg selv. Du må oppsøke en tannlege for å behandle infeksjonen. I enkelte tilfeller vil du også trenge antibiotika, avhengig av hvor kraftig og utbredt infeksjonen er. Denne typen infeksjoner kan spre seg fra kjeven og over til halsen, og det er derfor viktig at du oppsøker en tannlege.

Hvorfor burde du velge Complete Smiles

 • Vi er åpne 7 dager i uken med fleksible åpningstider.
 • Vi har et høyt kvalifisert og pasientfokusert team.
 • Det er gratis internettilgang i våre lokaler.
 • Lokalene våre er moderne med skreddersydd design.
 • Det romslige venteområdet vil gjøre deg avslappet både før og etter din behandling hos oss.
 • Vi har gratis parkering ved våre lokaler.
 • Vårt digitale journalsystem og administrasjon sørger for best mulig effektivitet både når det gjelder booking, eposter og tekstmeldinger.
 • Vår intensjon er ikke å dømme deg ut ifra din tannhelse, vårt eneste ønske er å forbedre den.

Gjør en forespørsel

  Vi sender innimellom informasjon og tilbud angående våre behandlinger, kryss av her hvis du vil motta disse.