Allmenntannlege - Complete Smiles
×

Velg Complete Smiles som din allmenntannlege

Rimelige tannlegetjenester – med vårt vennlige og kunnskapsrike team

For å bevare god tannhelse og sunt tannkjøtt er det viktig at du jevnlig oppsøker tannlege for en generell sjekk. Dette hjelper deg for å bevare den gode helsen for framtiden, og vi gir deg all den hjelp du trenger for å ivareta smilet ditt.

Allmenntannlegetjenester inkluderer en rekke ulike behandlinger som essensielle for å ivareta god tannhelse og munnhygiene. For at du best mulig skal kunne ivareta dette, er det anbefalt at du oppsøker tannlegen din en gang i året for en rutinemessig sjekk.

Våre allmenntannlegetjenester inkluderer vanlige avtaler for sjekk av tenner, tannkjøtt og generell munnhygiene. Under sjekken vil vi se etter tegn på tannkjøttsykdommer, tannråte, hull, munnhulekreft, samt gi deg råd om hvordan du kan forebygge tannhelseproblemer i framtiden. Vi tar også røntgenbilder av tennene dine, enten som del av rutinesjekken eller for å kartlegge en potensiell helserisiko (dersom røntgenbilder ikke er en del av rutinesjekken din, kan det løpe ekstra kostnader på røntgenbilder).

Under rutinesjekken vil vi gjennomføre en enklere polering og filing av tennene for å fjerne plakk og tannstein. Vi anbefaler deg også å bestille en Airflow poleringstime, eller å oppsøke en tannpleier dersom du har større opphopninger av plakk og tannstein. Dette gjelder også dersom vi oppdager symptomer på tannkjøttsykdommer.

Dersom du har bekymringer knyttet til tannhelsen din, eller om vi oppdager noe som krever videre oppfølging, vil vi sammen lage en plan for den videre behandlingen.

Bestilling av avtale

Enten du er en ny eller gammel pasient er du hjertelig velkommen hos Complete Smiles. Vi anbefaler at du besøker oss en gang i året, slik at vi kan hjelpe deg med tannhelsen din. Dersom du har helseplager som krever øyeblikkelig oppfølging, tilbyr vi deg en time samme dag som du etterspør det.

For mer informasjon om dette kan vi kontaktes på 020 4541 1150. Vi svarer selvsagt på alle spørsmål du måtte ha.

Hvorfor er tannpuss og bruk av tanntråd så viktig?

Tennene våre utsettes for en rekke belastninger i løpet av en dag. Slike belastninger er blant annet at tennene hele tiden kommer i kontakt med ulike stoffer som bygger seg opp i tennene. Dette kjenner vi som plakk. Plakk fungerer som et rede for bakterier, men produserer også syre som kan slipe ned emaljen på tennene dine.

Dersom du har en liten bakteriestand i munnen, vil det normalt ikke være et problem. Hvis du ikke pusser tenner eller bruker tanntråd, kan bakteriebestanden bli så stor at den gir deg helseplager. Det er også en sammenheng mellom bakterier i munnen og andre alvorlige helsetilstander, som for eksempel hjertesykdommer, diabetes og slag.

Flossing

Fissure Sealants

Brushing

Children's Brushing

Children's Technique

Infant Brushing

Fluoride

Mouth Rinse

Wisdom Teeth

Smoking

Manual Brushing

Anti-Snoring

Fluorid og tannfugemasse

Tannlegene våre kan anbefale tannfugemasse eller fluortilskudd under rutinesjekken, spesielt for barn.

Tannlegene våre kan anbefale tannfugemasse eller fluortilskudd dersom de mener du vil ha fordel av å øke ditt inntak av fluor. Dette kan gjennomføres i form av kirurgisk behandling, ved at vi tilsetter fluoridgelé direkte på tennene dine. Vi anbefaler også behandlingsalternativer du kan gjøre hjemme, ved hjelp av for eksempel munnskyllevann og tannkrem.

Fugemassen danner et beskyttende ytterlag på tannen, som forhindrer at mat og bakterier fester seg der og forårsaker tannråte.

Fluorid er et naturlig mineral som finnes i tannkrem, vann og enkelte typer mat. Stoffet virker forebyggende for tannråte. Dersom du er i faresonen for å utvikle hull i tennene, kan også tannlegen din skrive ut en spesiell type munnskyllevann eller krem til deg som du kan benytte hjemme.

Hvilke behandlinger trenger jeg?

Etter sjekken din hos oss kan det tenkes at vi må følge opp enkelte funn som kan gi deg tannhelsemessige utfordringer dersom de forblir ubehandlet. Dersom du har hull eller hulrom i tennene kan vi anbefale deg å ta tannfyllinger. Dersom du har skade eller råte på tennene, kan vi anbefale et bredt utvalg av behandlingstyper. Ved mer utbredte problemer kan det tenkes at du trenger krone, bro eller proteser for å erstatte tenner vi ikke kan reparere.

Forebyggende behandling er langt mer effektivt enn å behandle problemet når det først oppstår. Vi vil gi deg råd og anbefalinger om tiltak du selv kan gjøre for å forhindre at du får skader på tennene dine senere i livet. Vi gir deg en innføring i generelle hygienerutiner, som for eksempel bruk av tannbørste og tanntråd, slik at du og din familie har sunne tenner både nå og i framtiden.

Før og etter

Dersom du vedlikeholder munnhygienen din vil det ikke bare gi deg sunne tenner og tannkjøtt, det vil også gjøre slik at tennene dine ser renere og bedre ut. Dette gir deg et smil du med trygghet kan vise fram!

Allmenntannlege

Dersom du ikke besøker tannlegen din med jevne mellomrom, kan du etterhvert utvikle problemer med misfarging og smerter i tennene. Dette kan føre til mer alvorlige tilstander, som for eksempel tannkjøttsykdommer. Dersom ikke dette behandles kan det føre til at du begynner å miste tenner.

Les mer

Hvor mye koster behandling hos en allmenntannlege?

Vi tilbyr rimelige avtaler og behandlinger som ivaretar munnhelsen din. Vårt vennlige og kunnskapsrike team hos Complete Smiles vil gi deg de beste rådene de kan for at du selv skal kunne ta vare på tennene dine.

From £50

Pasientundersøkelse

Dette inkluderer billedtaking av tenner, en vurdering av tannkjøttet, sjekk for munnhulekreft, råd om forebyggende tiltak, 2 mindre røntgenbilder ved behov, samt en skriftlig behandlingsplan. Vi anbefaler at dette gjøres to ganger i året.

Bestill konsultasjon

From £50

Hasteavtale

Dette inkluderer en vurdering, mindre røntgenbilder og en midlertidig fylling. Vi lager en behandlingsplan som sørger for at vi finner ut av, og behandler, årsaken til at problemet oppstår.

Bestill konsultasjon

£10 each

Panoramisk røntgen

Dersom du er bekymret for din egen munn- og tannhelse, kan det bli nødvendig med et røntgenbilde av hele munnen, slik at vi avdekker om du har noen underliggende helseproblemer som forårsaker problemer i munnen.

Bestill konsultasjon

£75

Konsultasjon med spesialist om tannkjøttsykdommer

Dersom du har symptomer på tannkjøttsykdommer er det viktig at du oppsøker en spesialist, slik at dere kan finne ut av hvilken behandling du har behov for. Dersom tannkjøttsykdommer forblir ubehandlet, kan det føre til at du mister tenner.

Bestill konsultasjon

FAQ

Det har blitt gjort ulike forsøk for å finne ut av hvilken type tannkoster som fungerer best til å fjerne plakk fra tennene. Studiene viser at begge deler er veldig effektive, såfremt de brukes riktig. Vi kan selvsagt vise deg hvordan du bruker både tannkost og tanntråd på en riktig måte.

Dårlig ånde, også kjent som halitosis, forårsakes av dårlig munn og tannhygiene. Alminnelig tannpuss, bruk av tanntråd og rens av tungen kan bidra til å fjerne problemet. Dersom det viser seg at den dårlige ånden ikke forårsakes av tannhelsen din alene, kan en konsultasjon med tannlege være påkrevd. Dette er for å avdekke om problemet kan komme fra komplikasjoner med bihulene, magen, diett, medisiner eller andre årsaker.

Skjæring av tenner og harde bitt (også kjent som buxisme) er et sammensatt problem. Mange som er, eller har vært deprimerte utvikler denne uvanen. Det kan forårsake TMJ-relaterte problemer, som for eksempel tannråte, stivhet i kjeve, nakke og skuldre, samt «klikk» i kjeveleddene. Dette kan dessverre ikke stoppes fullstendig, men vi kan lage munnstykker til deg for å beskytte kjeven og tennene dine. Dersom du bruker dette jevnlig kan det også bidra til å myke opp muskulaturen rundt kjeveleddene, samt redusere smerter og stivhet i kjeve, skuldre og nakke.

Vi anbefaler på det sterkeste at du pusser tenner minst to ganger om dagen, både om morgenen og før du legger deg om kvelden. Dette gjør at plakk ikke får anledning til å bygge seg opp, spesialt når du sover. Dette minsker risikoen for tannkjøttsykdommer og tannråte. Utenom dette er det også viktig å rutinemessig oppsøke profesjonelle tannleger, slik at du får god oppfølging.

Tenner kan rettes på med hjelp av en rekke ulike behandlinger, blant annet porselensfinér og kroner. I tradisjonell kjeveortopedi benyttes en rekke ulike verktøy, og i nyere tid Invisalign, til å rette ut pasientene sine tenner. Dersom ortopedisk behandling ikke er et alternativ, kan finér og kroner benyttes for å endre tennes fasong. Noen ganger kan en kombinasjon av disse behandlingstypene være det beste for å oppnå ønsket resultat.

Det er veldig vanlig å være redd for å dra til tannlegen. Vi er fullstendig klar over at tannlegefobi er utbredt, og vi vil selvsagt hjelpe deg med å håndtere denne frykten. Teamet vårt vil bistå deg, slik at opplevelsen din blir så behagelig og stressfri som mulig. Vår høyeste prioritering er å hjelpe deg med tannhelsen din, og vi er opptatt av kvalitet i alle ledd for alle våre pasienter.

Munnen inneholder både gode og dårlige bakterier. Det er helt vanlig å ha bakterier i munnen, men enkelte bakterietyper kan feste seg til harde overflater, som for eksempel emaljen som dekker tennene dine. Dersom dette ikke fjernes, kan det dannes en bakteriekoloni på tennene. Disse bakteriene blander seg med protein fra spyttet ditt, slik at det dannes et hvitt belegg på tennene dine. Dette er kjent som plakk, og det er dette som lager hull i tennene dine.

Dersom du eller partneren din har pusteproblemer om kvelden, for eksempel i form av snorking eller søvnapné, kan vi ha akkurat den rette løsningen for deg. Det finnes en rekke munnstykker som kan bli spesialtilpasset til deg, og som forhindrer at underkjeven faller ned når du sover. Slikt fall fører til at luftveiene lukkes, som igjen forårsaker snorking. Disse munnstykkene stopper denne prosessen. Slike munnstykker lages av et avtrykk fra kjeven din, slik at vi vet at de sitter komfortabelt. De lages av hardplast, og brukes som oftest om natten for å holde underkjeven noe lenger framme en vanlig. Dette sørger for at luftveiene er åpne, som medfører at du både sover og puster bedre. Ta kontakt med oss i dag for å finne ut av hvordan vi kan hjelpe deg med snorking og søvnapné.

Graviditet er naturlig nok en svært spennende tid, og selvsagt er det ikke alltid like naturlig å bruke tid på å tenke på tannhelsen din i en slik tid. Å følge med på dette blir likevel viktigere enn noen gang, når man blir gravid. Dette er fordi at graviditet kan påvirke tannhelsen din, ettersom kroppens hormoner samspiller på nye måter. Enkelte kvinner merker derfor at tannkjøttet deres blir rødt, og enkelte ganger kan det også blø når tennene blir pusset. Slik hevelse og rødhet kalles ofte for graviditetsgingvitt, og oppstår som oftest to måneder inn i graviditeten. Forekomsten av hormonet progesteron kan være opp til ti ganger høyere enn normalen under graviditeten. Dette påvirker kroppens reaksjoner på ulike avfallsstoffer, som for eksempel plakk. Kvinner er derfor mer utsatt for å utvikle tannkjøttsykdommer under graviditet. Noen kvinner opplever også at det dukker opp utvekster i tannkjøttet. Dette er kjent som graviditetsgranulom, som er røde knuter som dukker opp i overkjeven. De er ikke farlige, men kan være ubehagelige. Andre tannhelseproblemer inkluderer for eksempel nedslipning av tennene på grunn av at tenne eksponeres for syre under morgenkvalme. Tørrhet i munnen er også et utstrakt problem. noe som øker risikoen for karies . Men dette kan enkelt løses ved å drikke mye vann og spise sukkerfrie godterier for å stimulere spyttproduksjonen. Dersom du er gravid, anbefaler vi at du kommer innom klinikken vår for en sjekk.

Måten tennene i over- og underkjeven treffer hverandre på kalles «bitt». Dersom tennene dine ikke passer skikkelig sammen, kan dette forårsake malokklusjon eller et «dårlig bitt». Dette kan forårsake problemer med tannkjøttet, tenner, TMJ og musklene i ansiktet ditt. Dette kan føre til smerter i ansiktet, hodepine, ubehagelige klikkelyder i kjeveleddet, migrene, smerter i skuldre og nakke, eller til og med problemer med ryggen. Dersom du kjenner igjen noen av disse symptomene, eller opplever dem daglig, må du oppsøke en tannlege eller spesialist for behandling. I noen tilfeller vil behandlingen medføre at du må bruke munnstykker om natten. Slike munnstykker lages slik at de passer perfekt til bittet ditt, slik at musklene slapper av når du har det på. Dette beskytter også tennene dine fra nedsliping ved at du «skjærer tenner». Avhengig av hvilken helseplage du lider av, kan du måtte ha behov for ortopedisk behandling eller en kjeveoperasjon. Andre behandlingsformer kan være innsettelse av nye tenner, eller justeringer på broer som er feilplassert. Det viktigste er at du oppsøker tannlegen din så snart som mulig, slik at plagene dine ikke utvikler seg videre.

Munnstykker, også kjent som munnbeskyttere, minimerer risikoen for at du skader tennene dine, samt leppene, tungen, ansiktet eller kjeven. De brukes vanligvis i overkjeven, og fungerer som en ypperlig beskyttelse for vevet i tungen, lepper og innsiden av kinnene. Munnstykkene er anbefalt for både idrettsutøvere og personer som skjærer tenner. Hos Complete Smiles lager vi et munnstykke som formes ut i fra et avtrykk av bittet ditt. Munnstykket vil både være behagelig å bruke, å fungere som optimal beskyttelse for tennene dine.

Hvorfor burde du velge Complete Smiles

  • Vi er åpne 7 dager i uken med fleksible åpningstider.
  • Vi har et høyt kvalifisert og pasientfokusert team.
  • Det er gratis internettilgang i våre lokaler.
  • Lokalene våre er moderne med skreddersydd design.
  • Det romslige venteområdet vil gjøre deg avslappet både før og etter din behandling hos oss.
  • Vi har gratis parkering ved våre lokaler.
  • Vårt digitale journalsystem og administrasjon sørger for best mulig effektivitet både når det gjelder booking, eposter og tekstmeldinger.
  • Vår intensjon er ikke å dømme deg ut ifra din tannhelse, vårt eneste ønske er å forbedre den.

Gjør en forespørsel

    Vi sender innimellom informasjon og tilbud angående våre behandlinger, kryss av her hvis du vil motta disse.