Tannkjøttbehandling - Complete Smiles
×

Velg Complete Smiles til tannkjøttbehandlinger

We can offer the best course of treatment if you are suffering from gum disease.

Om du har rødt og hovent tannkjøtt, kan du lide av tannkjøttsykdommer. Symptomer kan også være blødende og hovent tannkjøtt, eller dårlig ånde.

De aller fleste lider av en form for tannkjøttsykdom, og det er den fremstå årsaken til at voksne mennesker mister tenner. Tannkjøttsykdommer oppstår gradvis, men med riktig behandling kan vi sørge for at du beholder tennene dine livet ut.

Tannkjøttsykdommer oppstår primært på grunn av plakk. Dette er et bakterielag som dannes på overflatene til tenner og tannkjøtt. De fleste bakteriene er harmløse, men det er noen som er hovedårsaken til at tannkjøttsykdommer oppstår.

For å unngå tannkjøttsykdommer er det svært viktig at man fjerner plakk fra tennene hver eneste dag. Dette gjøres ved hjelp av grundig tannpuss og bruk av tanntråd. Dersom du vil lære om de ulike måtene man kan pusse tenner på, kan du se videoene nedenfor.

For mer informasjon om dette kan vi kontaktes på 020 4541 1150. Vi svarer selvsagt på alle spørsmål du måtte ha.

Hvilke symptomer burde jeg se etter?

Oppsøk tannlegen din dersom du har noen av disse symptomene:
• Betennelse i tannkjøttet som forårsaker at det er rødt, hovent og blør lett, særlig om du pusser det
• En ubehagelig smak i munnen
• Dårlig ånde
• Løse tenner
• Jevnlig infeksjoner i munnen

Gum Disease

Periodontal Treatment

Periodontal Treatment II

Flossing

Manual Brushing

Power Brushing

Hva er tannkjøttsykdommer (periodontitt)?

Periodontitt, også kjent som tannkjøttsykdommer, er en alvorlig infeksjon i munnen som skader benet i tennene over tid. Dette kan føre til at du mister tenner, dersom tilstanden forblir ubehandlet.

Tannkjøttsykdommer kan normalt forhindres ved hjelp av alminnelig tannhygiene, eksempelvis ved at du pusser tenner to ganger om dagen, bruker tanntråd og oppsøker tannlegen til en rutinesjekk minst to ganger i året. Dette øker sjansen for at en eventuell behandling vil være vellykket, dersom du skulle få tannkjøttsykdommer. Det vil også redusere risikoen for at du utvikler det i det hele tatt.

Fremtredende tannkjøttsykdommer kan ikke reverseres, men dette betyr ikke at det ikke kan håndteres. Dersom du jevnlig kommer til Complete Smiles for rens av tennene, kan vi overvåke hvor skadet tennene har blitt, og forsøke å forhindre at sykdommen til slutt risikerer at du mister én eller flere tenner.

Tiltak for å forhindre tannkjøttsykdommer

Det er flere ting du kan gjøre for å forhindre at du utvikler tannkjøttsykdommer:
• Puss tenner to ganger om dagen, slik at du forhindrer at plakk bygger seg opp over tid
• Bruk tanntråd hver dag for å fjerne mat og plakk mellom tennene
• Bruk munnskyllevann daglig
• Be om en rens eller poleringsbehandling fra en av våre tannleger eller hygienikere.
• Benytt deg av Airflow-tilbudet vårt
• Oppsøk tannlegen ofte for rutinesjekker av tannkjøtt og generell tannhelse.

Før/Etter

Dersom du passer godt på både tenner og tannkjøtt, kan du forhindre at du utvikler tannkjøttsykdommer. God munnhygiene både føles og ser bra ut!

Tannkjøttbehandling

Tidlige tannkjøttsykdommer, også kalt gingivitt, kan reverseres dersom du opprettholder god tann- og munnhygiene og oppsøker en av våre tannleger for rutinesjekker og rens to ganger årlig. Dersom gingivitten forverres kan dette føre til periodontitt. Periodontitt er ikke reversibelt, i motsetning til gingivitt.

Les mer

Hvor mye koster behandling mot tannkjøttsykdommer?

Tannlegen din vil vurdere om du har behov for behandling av en spesialist på tannkjøttsykdommer. I de fleste tilfeller vil preventiv behandling være den beste måten for å unngå tannkjøttsykdommer, samt forhindre at det fører til mer alvorlige helseplager. Slike plager kan for eksempel være tilbaketrukket tannkjøtt og mistede tenner.

£75

Periodontittbehandling – konsultasjon med spesialist

Dersom du har symptomer på tannkjøttsykdommer vil vi anbefale deg å oppsøke en spesialist, slik at du får så god behandling som mulig. Dette er for å forhindre at tilstanden forverres.

Bestill konsultasjon

From £50

Voksen hygienerutine

Forebygging er alltid det beste. Derfor tilbyr vi rens av tenner og tannkjøtt, for å forebygge mot tannkjøttsykdommer.

Bestill konsultasjon

From £40

Barn (under 18) hygienerutine – Inkluderer skraping og polering/periodontittbehandling

Forebygging er alltid det beste. Derfor tilbyr vi rens av tenner og tannkjøtt, for å forebygge mot tannkjøttsykdommer.

Bestill konsultasjon

FAQs

Symptomer på denne tilstanden er oftest hovenhet, sårhet eller infeksjon i vevet rundt tennene. Det er to former for tannkjøttsykdommer; gingivitt og periodontitt.

Gingivitt er en infeksjon i tannkjøttet. Typiske tegn er at tannkjøttet rundt tennene blir rødt og hovent. Som oftest vil de også blø når du pusser tennene.

Gingivitt kan ofte utvikle seg til periodontitt dersom det forblir ubehandlet. Periodontitt er en samlebetegnelse for mange ulike tilstander som påvirker vevet i tannkjøttet rundt tennene. Ettersom sykdommen fritt får utvikle seg, vil benet som fester tennene i kjeven forsvinne, og tennene blir løse. Dersom det forblir ubehandlet, kan dette resultere i at tennene faller ut. Periodontitt er irreversibelt, men med riktig behandling kan man forhindre forverring av tilstanden.

Dersom du har blod på tannkosten eller spytter blod etter at du ha børstet tennene, er dette et klart tegn på at du har en tannkjøttsykdom. I enkelte tilfeller kan også tennene blø når du spiser, slik at du får en ubehagelig smak i munnen. Ånden din kan også bli dårlig.

Det første du burde gjøre er å oppsøke en tannlege som kan undersøke tennene og tannkjøttet ditt. En tannlege kan inspisere «kragen» av tannkjøtt rundt den enkelte tann, for å se om du viser tegn til tannkjøttsykdommer. Vi kan også ta røntgenbilder for å se hvor mye av benet du har mistet som følge av sykdommen. Vurderingene som blir gjort i denne prosessen er veldig viktige, ettersom det legger grunnlaget for den videre behandlingsplanen din. Hos Complete Smiles tilbyr vi en sjekk, samt to røntgenbilder og fullstendig skalering og polering. Bestill din time i dag!

Periodontitt kan ikke kureres fullstendig. Derimot kan bentapet stoppes eller forsinkes kraftig, forutsatt at man opprettholder god munnhygiene og følger de rådene tannlegen gir. Man må også fjerne plakk fra tennene hver eneste dag, samt oppsøke tannlege jevnlig for rutinemessige sjekker og rensing av dype lommer rundt røttene til tennene.

Det er gjort funn som indikerer at infeksjoner i munnhulen kan forårsake andre problemer i kroppen.

Dersom man har tannkjøttsykdommer, kan bakterier fra munnen komme inn i blodets kretsløp. Dette kan gjøre at blodet klumper seg sammen på enkelte steder, som i verste fall kan forårsake blodpropp. Blodpropper forringer blodets normale flyt i kroppen, og det forminsker oksygenmengden som leveres inn til hjertet. Dersom blodgjennomstrømningen reduseres nok, kan dette føre til hjerteattakk. Dersom du har tannkjøttsykdommer, er risikoen for koronarsykdom dobbelt så stor.

Det finnes flere studier som har vurdert sammenhengen mellom infeksjoner i munnhulen og slag. Konklusjonen fra disse studiene er at de som utvikler tannkjøttsykdommer har større risiko for å få slag enn de som ikke har det.

Mennesker med diabetes er mer disponert for å utvikle tannkjøttsykdommer. Dersom man har diabetes er man generelt mer eksponert for infeksjoner, derav vil særlig de som ikke er klar over at de har diabetes, eller ikke har sykdommen være under kontroll, være særlig utsatt. Dersom du har diabetes er det veldig viktig at man diagnostiseres umiddelbart dersom man har tannkjøttsykdommer, ettersom det kan øke blodsukkeret ditt og medføre ytterligere helsemessige komplikasjoner. Som diabetiker vil du også merke at kroppen leger seg selv mer langsomt enn andre. Dersom du har problemer med tannkjøttet, eller det oppstår problemer etter at du har oppsøkt en tannlege, er det viktig at du avklarer dette med tannlegen din før behandlingen starter.

Det er syv ganger så sannsynlig at en kvinne med tannkjøttsykdommer føder et barn prematurt og undervektig enn dersom man ikke har tannkjøttsykdommer. Tannkjøttsykdommer øker nivåene av biologiske væsker som er knyttet til graviditeten. Forskning viser også at kvinner som har en tannkjøttsykdom som forverrer seg under graviditeten har en enda høyere risiko for å føde et barn prematurt.

Det antas at bakterieinfeksjoner i brystet oppstår når man puster inn små dråper fra munnen og til lungene. Dette kan forårsake infeksjoner som lungebetennelse, eller forverre et allerede eksisterende helseproblem. Dersom man har en tannkjøttsykdom har man flere bakterier i munnen, og følgelig vil man være mer utsatt for infeksjoner i brystet.

Det er ekstremt viktig at du forteller tannlegen din om endringer i din generelle helsetilstand. Det er særlig viktig å fortelle om du er gravid, har en hjertesykdom, diabetes, luftveissykdom eller om du noen gang har hatt et slag. Dette avdekkes som oftest gjennom skjemaer du fyller ut i forkant av en konsultasjon.

Det er enkelte beviser for at tannkjøttsykdommer kan ligge i familier, men hovedårsaken er klart nok plakk som danner seg på tennenes overflate. For å forhindre tannkjøttsykdommer er det viktig at du fjerner plakk fra tennene hver eneste dag.

Dersom du har utviklet tannkjøttsykdom, vil vanligvis tannpleier eller en hygienist hos oss gi deg en grundig rens for å bli kvitt plakk og tannstein. Dette kan pågå over flere økter. De vil også vise deg hvordan du kan gjøre tilsvarende hjemme hos deg selv. Plakk er et klistrete lag med bakterier som dannes på overflaten av både tenner og tannkjøtt hver eneste dag. Tannkjøttsykdommer kan aldri kureres fullt ut. Så lenge man holder fast ved de gode rutinene man lærer hos oss, kan det holdes i sjakk. Du må selv sørge for at du fjerner plakk fra tennene hver eneste dag, og at du oppsøker tannlege for rutinesjekker i tråd med våre anbefalinger.

Røyking kan føre til at tannkjøttsykdommen blir verre. Dersom man røyker, kan dette medføre at bakteriefloraen som produserer plakk øker, og dette kan igjen føre til tannkjøttsykdommer. Ettersom røyking reduserer flyten av oksygen i kroppen din, påvirkes også tannkjøttet. Dette kan føre til at betent tannkjøtt ikke leger seg selv. Røyking kan også føre til misfarging på tennene, mistede tenner på grunn av tannkjøttsykdommer, dårlig ånde, samt munnhulekreft.

Hvorfor burde du velge Complete Smiles

  • Vi er åpne 7 dager i uken med fleksible åpningstider.
  • Vi har et høyt kvalifisert og pasientfokusert team.
  • Det er gratis internettilgang i våre lokaler.
  • Lokalene våre er moderne med skreddersydd design.
  • Det romslige venteområdet vil gjøre deg avslappet både før og etter din behandling hos oss.
  • Vi har gratis parkering ved våre lokaler.
  • Vårt digitale journalsystem og administrasjon sørger for best mulig effektivitet både når det gjelder booking, eposter og tekstmeldinger.
  • Vår intensjon er ikke å dømme deg ut ifra din tannhelse, vårt eneste ønske er å forbedre den.

Gjør en forespørsel

    Vi sender innimellom informasjon og tilbud angående våre behandlinger, kryss av her hvis du vil motta disse.