Tanntrekking - Complete Smiles
×

Velg Complete Smiles til tanntrekking

Vi gir deg den beste behandlingen og de beste resultatene!

Hos Complete Smiles anser vi tanntrekking som absolutt siste utvei, og vi prøver derfor å behandle deg på en slik måte det unngås. Likevel er det enkelte ganger prognosene for tannen er såpass dårlig at tannen må trekkes.

Det er flere årsaker til at tenner må trekkes. Dersom du oppsøker tannlegen jevnlig for rutinesjekker, kan dette som oftest unngås. I enkelte tilfeller må likevel tennene trekkes:

Infeksjon:
Dersom tannen har forfalt helt inn til nerven, kan mikrober fra munnen din forårsake en infeksjon i tannen. Dersom infeksjonen er alvorlig nok, vil abscessen bli så stor at trekking av tannen er det eneste alternativet.

For mange tenner:
Tidligere var det vanlig at tannleger anmodet kjeveortopeder om å fjerne tenner for å fasilitere for behandling med regulering. Etter vår oppfatning må dette ikke gjøres med mindre ingen andre behandlingsalternativer fører fram. Det skal ikke være nødvendig å trekke friske tenner.

Fjerning av visdomstenner:
Problemer med visdomstennene oppstår vanligvis først når de kommer fram i et område hvor det ikke er tilstrekkelig plass til dem.
Her er noen vanlige årsaker til at man må fjerne visdomstennene:
• Tilfeller hvor man har opplevd sterke smerter over en 6-måndersperiode, slik at man hadde behov for behandling med antibiotika
• Tilfeller hvor visdomstannens stilling i kjeven påvirker andre tenner, slik at de begynner å samle opp bakterier. Dersom dette ikke kan børstes bort med tannbørste, kan dette føre til tannråte

Knekte tenner:
Noen ganger kan en tann være så knekt at det ikke er mulig å reparere den. Dersom slike tenner beholdes, kan det føre til at den samler til seg bakterier. Fjerning av tannen vil derfor være et bedre alternativ.

Løse tenner:
Dersom du har svært løse tenner (slik at du merker det selv) kan årsaken være at deler av benet i tannen har forsvunnet på grunn av tannkjøttsykdommer.

For mer informasjon om dette kan vi kontaktes på 020 4541 1150. Vi svarer selvsagt på alle spørsmål du måtte ha.

Hvordan trekkes visdomstenner?

Tannlegen din vil først ta et røntgenbilde av deg, for å avgjøre om tannen faktisk må trekkes. Deretter vil det avgjøres om trekkingen kan gjennomføres av tannlegen selv, eller en kirurg.

Til denne typen behandling benytter vi lokalbedøvelse, slik at tannen og området rundt den blir numment. Avhengig av hvor langt ut tannen har kommet, kan det bli nødvendig å gjøre et snitt i tannkjøttet får å nå tannen. I enkelte tilfeller vil tannlegen dele tannen opp i små biter, slik at den lettere kan trekkes ut.

Du vil ikke føle smerte under inngrepet. I noen tilfeller kan du oppleve press mot tannen, ettersom tannlegen flytter den fra side til side for å få den ut. Dette gjør at tannen kan fjernes lettere.

Så snart tannen er ute vil tannlegen sy igjen snittet i tannkjøttet ditt. Dersom du har en pågående infeksjon i området, vil du bli gitt antibiotika.

Du bør unngå varm drikke, alkohol, røyking og annen anstrengende aktivitet i 24 timer etter behandlingen.

Wisdom Teeth

Hvilke fordeler er det med tanntrekking?

Vi forsøker å unngå tanntrekking så langt det er mulig. I noen tilfeller må vi allikevel gjennomføre det. Det er flere fordeler ved dette:

• Du kan fjerne en pågående infeksjon, før den gjør mer skade på munnen din
• En tann med infeksjon kan være svært smertefull. Tanntrekking vil fjerne denne smerten.
• Tanntrekking kan forhindre at infeksjon og råte får spre seg til andre tenner
• Enda det kan oppleves som ubehagelig å miste en tann, kan en bro eller protese benyttes for å fylle rommet etter den gamle tannen.

Hvor mye koster tanntrekking?

Prisen på tanntrekking vil variere blant annet ut i fra årsaken til at tannen må trekkes, og tilstanden til tenner og tannkjøtt rundt tannen som skal trekkes. Generelt sett har vi rimelig priser for tanntrekking.

From £80

Enkel trekking

Dette utføres av en tannlege, såfremt tannen er synlig i munnen. Inngrepet utføres ved hjelp av lokalbedøvelse.

Bestill konsultasjon

From £250

Tanntrekking med kirurg

I noen tilfeller må en kirurg trekke tennene dine. Hvorvidt dette er nødvendig avhenger av hvor skadet tannen er, eller hvor kraftig infeksjonen i den er. Etter den innledende konsultasjonstimen din vil tannlegen informere deg om det er behov for en kirurg.

Bestill konsultasjon

From £250

Trekking av visdomstenner med kirurg

Dersom en visdomstann ikke er synlig i munnen, eller om tannen og/eller tannkjøttet er kraftig infisert, kan det være behov for en kirurg. Etter den innledende konsultasjonstimen din vil tannlegen informere deg om dette er nødvendig.

Bestill konsultasjon

FAQs

Vi bruker normalt lokalbedøvelse før selve trekkingen starter. Dette krever et stikk med en sprøyte, og kan føles litt som at noen kniper deg. Enkelte tannleger bruker en bedøvende salve eller liknende for å gjøre dette mer komfortabelt. Dette forhindrer at du opplever smerte eller ubehag når du får sprøytestikket. Under selve trekkingen vil du ikke kjenne noe. Noen pasienter opplever at de føler et trykk eller press idet tannen fjernes. Dersom tannen må fjernes på grunn av omfattende tannråte, vil nervene i den allerede være ødelagte. Da vil du ikke kjenne noe smerte.

Du vil få en detaljert oversikt over hva du skal gjøre etter at inngrepet er avsluttet. For å forhindre senskader og korte ned rekonvalesenstiden er det viktig at du følger denne oversikten nøye. Det vil allikevel være ulik rekonvalesenstid fra pasient til pasient.

Røyking kan forårsake flere ulike komplikasjoner etter et slikt inngrep, og er strengt forbudt. Røyking kan gjøre slik at blodet rundt såret hvor tannen ble trukket fra løsner, som kan medføre smerter rundt inngrepsstedet. Dette kan også øke rekonvalesenstiden, og medføre forhøyet blodtrykk. Røyking øker også risikoen for infeksjoner betraktelig.

Hvorfor burde du velge Complete Smiles

  • Vi er åpne 7 dager i uken med fleksible åpningstider.
  • Vi har et høyt kvalifisert og pasientfokusert team.
  • Det er gratis internettilgang i våre lokaler.
  • Lokalene våre er moderne med skreddersydd design.
  • Det romslige venteområdet vil gjøre deg avslappet både før og etter din behandling hos oss.
  • Vi har gratis parkering ved våre lokaler.
  • Vårt digitale journalsystem og administrasjon sørger for best mulig effektivitet både når det gjelder booking, eposter og tekstmeldinger.
  • Vår intensjon er ikke å dømme deg ut ifra din tannhelse, vårt eneste ønske er å forbedre den.

Gjør en forespørsel

    Vi sender innimellom informasjon og tilbud angående våre behandlinger, kryss av her hvis du vil motta disse.