Tannhygiene - Complete Smiles
×

Velg Complete Smiles for en hygienesjekk

Rene og pene tenner, gir deg et vakkert og selvsikkert smil!

Rengjøring og rensing av tennene som utføres av en profesjonell tannlege kan gjøre at du får bort bakterier og urenheter som du normalt ikke når med tannpuss og tanntråd alene.

En ordentlig rens av tennene gjør at du enklere kan ta kontroll over bakteriefloraen i munnen din. Denne floraen er blant annet årsaken til at man har dårlig ånde. Tannpuss og tanntråd kan riktig nok være til stor hjelp, men en profesjonell rens og rengjøring er også viktig for å holde tennene sunne og pusten din frisk.

God tannhygiene forebygger også tannkjøttsykdommer. Denne typen sykdommer er hovedårsaken til at man mister tenner i UK, og det har blitt koblet til mangfoldige andre alvorlige helseplager, som for eksempel hjertesykdommer, respirasjonsplager og mental dysfunksjon.

Dersom du har symptomer på tannkjøttsykdommer, vil våre tannpleiere og tannleger anbefale deg at du får en ordentlig rens av tennene dine, slik at bakterier fra de dypere områdene av tannkjøttet også fjernes.

Det er svært viktig at du bygger gode vaner og rutiner rundt bruk av tannbørste og tanntråd. Vi anbefaler også at du har én grundig rens av tenner og tannkjøtt her hos oss hver tredje måned.

For mer informasjon om dette kan vi kontaktes på 020 4541 1150. Vi svarer selvsagt på alle spørsmål du måtte ha.

Hva involverer en rens hos Complete Smiles?

Dersom du selv pusser tennene grundig i 2 minutter morgen og kveld daglig, vil du fjerne store mengder plakk og bakterier fra tennene dine. Tanntråd gjør videre at du fjerner matrester og plakk mellom tennene. Dette er veldig viktig for å unngå tannråte og tannkjøttsykdommer.

Tannlegene og tannpleierne våre vil også kunne gjennomføre en mer grundig rens av tennene dine. Denne behandlingen er relativt smertefri, og er en svært effektiv behandlingsmetode for å fjerne plakk fra tennene, uten at emaljen skades.

Vi kombinerer vann, lufttrykk og natron gir deg en komfortabel og effektiv rensebehandling. Smilet ditt vil være både sunnere og penere etter kun ett besøk hos oss!

Cleaning

Flossing

Brushing

Hvilke fordeler er det med god tannhygiene?

God tannhygiene bidrar til å fjerne oppbygget plakk og tannstein fra tennene dine. Dette gjør at tennene dine forblir rene, og motvirker dårlig ånde.

Forebyggende behandling er alltid bedre og billigere enn hastebehandling når skaden først har skjedd. Dette er grunnen til at det er veldig, veldig viktig å ta godt vare på tennene dine.

Andre fordeler er blant annet:
• Redusert sjanse for tannråte
• Redusert sensitivitet i tennene
• Redusert risiko for hull, som må behandles med fyllinger
• Økt sannsynlighet for at du beholder dine egne tenner, fremfor at du trenger protese eller krone
• Friskere pust
• Redusert risiko for rotkanaler og behov for munnkirurgi
• Sunnere tannkjøtt
• Redusert risiko for alvorlige helseplager som kreft, diabetes og slag

Hvordan opprettholder jeg munnhygienen etter en rens?

For å beholde det fantastiske resultatet du får etter en rens hos oss, kan du gjøre følgende:
• Puss tennene minst to ganger om dagen
• Bruk tanntråd ofte for å fjerne plakk og matrester fra tennene dine
• Bruk munnskyllevann daglig
• Unngå mat og drikke som gir deg flekker på tennene, eksempelvis kaffe, vin og rødbet
• Unngå røyking
• Bestill rutinesjekker hos oss slik at vi kan følge opp munn- og tannhelsetilstanden din

Før og etter

God tannhygiene reduserer sjansene for at det bygger seg opp plakk på tennene dine, samt rundt tannkjøttet og mellom tennene.

Tannhygiene

Jevnlig bruk av tannbørste og tanntråd vil fjerne plakk fra tennene dine. En rens hos oss vil også sørge for at du får rengjort områder du normalt ikke når med børste eller tanntråd.

Les mer

Hvor mye koster en rens hos Complete Smiles?

Tannlegen din vil selvsagt anbefale deg de behandlingsalternativene som passer best for deg. Våre teknikker og metoder fjerner plakk og bakterier uten å gjøre skade på hverken tenner eller tannkjøtt.

From £50

Rens for voksen

Fjerner plakk og gir deg videre råd om hvordan du best mulig kan pleie tennene dine.

Bestill konsultasjon

From £80

Dypere rens for pasienter med tannkjøttsykdommer

Dette er en dypere rens som fjerner bakterier i og under tannkjøttet, helt ned til roten av tannen. Dette anbefales for pasienter som har symptomer på tannkjøttsykdommer.

Bestill konsultasjon

FAQs

For å ta best mulig vare på både tenner og tannkjøtt bør du bruke en myk tannbørste. Puss tennene i 2 minutter 2 ganger om dagen for å fjerne bakterier som kan forårsake hull og tannkjøttsykdommer. Myke børster er mildere mot vevet i munnen, og bør heller brukes fremfor harde eller elektriske tannbørster. Slike børster kan likevel være nyttige dersom du har leddgikt eller redusert gripekraft i hendene. For å forhindre at du børster tennene for hardt og for å unngå oppsamling av bakterier i børsten, bør tannbørsten byttes ut minst hver andre måned. Dersom fibrene i kosten bøyer seg, er de ikke like effektive mot plakk og tannstein. Da kan det hende du må pusse tennene enda lenger for å oppnå den samme effekten.

Bruk av tanntråd er helt sentralt for å kunne ivareta god munnhygiene. Det fjerner mat og plakk fra de små mellomrommene mellom tennene, som hindrer at det bygges opp tannstein som fører til tannkjøttsykdommer og tannråte dersom det forblir ubehandlet. Det finnes mange typer tanntråd du kan bruke, dette avhenger i stor grad av hva du selv foretrekker.

Munnskyllevann fungerer helt klart best når det brukes sammen med tanntråd og tannbørste. Tannlegen din anbefaler gjerne en spesiell type munnskyllevann for deg og dine individuelle behov. Dersom du for eksempel sliter med tannkjøttsykdommer, kan du ha behov for å rense tennene dine to ganger om dagen. Dersom du har problemer med tørrhet i munnen, kan det være hensiktsmessig med en type munnskyllevann som ikke inneholder alkohol. Barn under 6 år bør ikke bruke munnskyllevann, da det er en risiko for at de svelger det.

Du burde oppsøke tannlege dersom du har ett av følgende problemer. Dersom du har barn, bør de tas med til tannlegen dersom de har vansker med å tygge, eller gir uttrykk for å være øm/sår i tenner og tannkjøtt: • munnsår • smerter i kjeven • rødlighet • hovent ansikt eller tannkjøtt • sensitivitet i tennene • knekte tenner • tørr munn • blødende tannkjøtt • dårlig ånde eller dårlig smak i munnen Dersom du håndterer dette tidlig kan man forhindre at det utvikler seg til mer alvorlige problemer i framtiden.

Hyppige besøk hos tannlegen gjør at potensielle helsemessige utfordringer oppdages tidlig, og man kan forhindre at man må gjennomgå kostbare og omfattende behandlinger senere. Det første du burde gjøre er å fjerne plakk fra tennene med tannkost og tanntråd, slik at du er klar for å bli undersøkt av våre tannpleiere. Dersom det er lenge siden sist du var hos oss, kan du oppleve at du er litt sår/øm i enkelte områder av munnen mens behandlingen pågår. Dette er på grunn av at disse områdene ikke har blitt tilstrekkelig rengjort siden sist du besøkte oss! Du bør gjennomgå en slik undersøkelse/behandling hver tolvte måned, ettersom dette gir oss muligheten til å behandle problemene før de i det hele tatt oppstår!

Som vår pasient kan du forvente at vi tar røntgenbilder av deg dersom du ikke har vært hos tannlegen på en stund. Dette gjør det enklere for oss å kartlegge helsetilstanden på tennene dine og tannkjøttet ditt. Dersom du har tannkjøttsykdommer eller andre helsetilstander som krever at vi tar et røntgenbilde, tar vi normalt et nytt bilde hver sjette måned dersom behandlingsplanen skulle endre seg underveis. Dersom vi ikke finner noe spesielt i undersøkelsen, kan det normalt gå to år til neste gang vi trenger et nytt komplett sett med bilder. Det kan være nødvendig før, dersom du i løpet av de siste to årene har gjennomgått omfattende behandling hos en tannlege. Ettersom tennene til barn er mer skjøre og lettere utvikler hull, kan det være nødvendig å innhente røntgenbilder av dem oftere.

Fluor styrker tennene og forhindrer tannråte. Barn bør bruke fluorbasert tannkrem til å pusse tennene, ettersom dette trygt kan svelges imens man pusser tennene. Det er likevel trygt for tannhelsen dersom det brukes mindre doser. Voksne kan også oppnå fordeler med munnskyllevann, blant annet forebygge for hull og motvirke dårlig ånde.

Hvorfor burde du velge Complete Smiles

  • Vi er åpne 7 dager i uken med fleksible åpningstider.
  • Vi har et høyt kvalifisert og pasientfokusert team.
  • Det er gratis internettilgang i våre lokaler.
  • Lokalene våre er moderne med skreddersydd design.
  • Det romslige venteområdet vil gjøre deg avslappet både før og etter din behandling hos oss.
  • Vi har gratis parkering ved våre lokaler.
  • Vårt digitale journalsystem og administrasjon sørger for best mulig effektivitet både når det gjelder booking, eposter og tekstmeldinger.
  • Vår intensjon er ikke å dømme deg ut ifra din tannhelse, vårt eneste ønske er å forbedre den.

Gjør en forespørsel

    Vi sender innimellom informasjon og tilbud angående våre behandlinger, kryss av her hvis du vil motta disse.