Tannfylling - Complete Smiles
×

Velg Complete Smiles til tannfyllinger

Vi reparerer tennene dine, slik at du får et sunt og vakkert smil.

Kanskje trenger du tannfylling fordi du har hulrom i tennene dine, eller om du har skadet tannen din på andre måter. Complete Smiles hjelpe deg selvsagt med dette.

Når du oppsøker oss for en rutinesjekk, vil tannlegene våre undersøke om du har skade på eller hull i tennene dine. Det kan allikevel hende at du har behov for tannfylling dersom du bare har en sensitiv tann eller har blitt utsatt for en type traume mot en tann.

Det er viktig at den berørte tannen behandles så snart som overhodet mulig. Dette er for å forhindre varige problemer som for eksempel forverring av hull eller hulrom, sprekker eller brudd, infeksjoner, dårlig ånde eller at tannen faller ut.

Under forberedelsesfasen vil tannlegen vurdere hvilke tiltak som trengs i forkant av tannfyllingen. Dette kan også inkludere bruk av bor for å fjerne rester av tannen.

Tannfylling gjøres ved bruk av mange ulike typer materialer. Alle har sine særegne fordeler og ulemper.

Kompositt:
Komposittfyllinger er tannfargede fyllinger som er designet for å samsvare med fargen på tennene dine. Den ødelagte delen av tannen vil bli fjernet, slik at det blir mulig å fylle på med komposittfyllinger. Tannlegen din vil hjelpe deg med å velge ut en fargenyanse som samsvarer med de naturlige tennene dine. Likevel må det forventes at denne fargen kan endre seg over tid.

Glassionomer:
Glassionomer danner kjemiske forbindelser med tannen, som frigjør fluorid, som motvirker tannråte. Denne typen tannfyllinger er relativt svake, derfor brukes disse stort sett bare i melketenner og områder på tannen som ikke utsettes for trykk gjennom bitt. Dette vil typisk være rundt «halsen» på tennene.

For mer informasjon om dette kan vi kontaktes på 020 4541 1150. Vi svarer selvsagt på alle spørsmål du måtte ha.

Hvordan virker behandling med tannfyllinger?

Tannfyllinger brukes vanligvis for å tette hulrom i tennene, men de kan også brukes for å reparere sprekker eller brudd i tennene.

Før behandlingen starter vil tannlegen din bedøve området inngrepet skal utføres på. Dette inkluderer både tannkjøtt og huden rundt. Vi gjør dette for at inngrepet ikke skal være ubehagelig eller smertefullt.

De skadde delene av tannen vil fjernes ved bruk av et bor. Deretter vil vi tette hullet med fyllmassen. Injiseringen av fyllet tar bare noen minutter. Det forberedende arbeidet er noe mer tidkrevende. Det er dette som avgjør behandlingstiden din.

Etter behandlingen vil du sannsynligvis oppleve at munnen din er nummen i noen timer etter inngrepet. Dersom nummenheten varer lenger enn dette bør du oppsøke en tannlege.

Dersom du har tannfyllinger av sølv, er det lurt å få disse erstattet med mer langvarige kompositter så snart de opprinnelige fyllingene sprekker eller slites ut. Dessverre kan dette skje over et lengre tidsforløp.

Amalgam to Composite

Fordelene med tannfyllinger

• Fyllinger kan forhindre at det bygger seg opp tannråte i tennene
• Behandlingen kan sørge for at den skadde tannen får tilbake sitt opprinnelige utseende og funksjonalitet
• Det kan forbedre strukturen til en tann som er skadd eller har hull
• Fyllinger styrker tenner som har knekt eller fått sprekker
• Fargen på fyllingene vil samsvare med fargen på de andre tennene dine, slik at smilet ditt vil se helt normalt ut

Hvor mye koster tannfyllinger?

Om du har et hull eller hulrom som må fylles, om tannen din er knekt eller skadet, eller om du bare vil fjerne metalliske fyllinger for å gjøre smilet ditt penere, vil vi mer enn gjerne hjelpe deg. Vi tilbyr fantastiske tannfyllinger som gir et naturlig utseende, og som gjør at du kan vise fram smilet ditt med den største selvsikkerhet!

From £100

Tannfargede (kompositt) fyllinger – én overflate

Ideell behandling for små hull eller mindre brister i tennene.

Bestill konsultasjon

From £140

Tannfarget (kompositt) fyllinger (medium) – 2 overflater

For noe større hull, sprekker eller skade på 2 områder.

Bestill konsultasjon

From £180

Tannfarget (kompositt) fyllinger (large) – 3 eller flere overflater

For større hull og skade på flere områder av én eller flere tenner

Bestill konsultasjon

FAQs

Sølvfyllinger er den vanligste typen tannfyllinger, og er normal veldig kostnadseffektivt for pasientene. Det er alltid lurt å bytte dem ut så snart de sprekker eller slites ut; Dessverre kan dette skje over en lengre periode. En tannfylling av kompositt vil normalt bli anbefalt, ettersom det varer lenger og ikke må erstattes på grunn av alminnelig slitasje.

Harpikskompositt er fantastisk materiale for å reparere sprekker på tannen og andre estetiske problemer med tennene. Det kan også brukes for å utbedre emaljeskader eller misfarge. Denne typen kompositt brukes også for å tette tomrom som oppstår mellom tennene når de slites ned over tid. Såkalt «Bonding» gjøres også med harpikskompositt.

Komposittfyllinger medfører fører aldri til økt sensitivitet i tannen, men du vil fortsatt ha følelse i tannen. Du kan drikke både varme og kalde drikker uten at du føler ubehag etter at du har fått behandling med tannfyllinger.

Composite fillings can take around an hour, depending on the individual needs of the patient.

Rekonvalesenstiden etter at du har fjernet tannfyllingene beror på størrelsen av hullet eller hulrommet du har fjernet dem fra. Du bør kunne spise rett etter inngrepet uten at det føles ubehagelig, men vi anbefaler at du venter noen timer slik at kroppen kan venne seg til tannfyllingen. Dette gjør også at virkningen av bedøvelsen du har fått i forbindelse med inngrepet avtar. Du kan bli litt øm når bedøvelsen forsvinner, men det vil variere fra person til person. Vi vil selvsagt gi deg råd om hva vi mener vil være den beste løsningen for deg.

Komposittfyllinger skal se tannfarget svært lenge, ofte like lenge som tannfyllingen selv er ment til å vare.

Det finnes mange materialer som kan brukes i tannfyllinger, og av disse er tannfarget kompositt de mest populære. Vi kan også bruke gull, keramikk eller glass som et alternativ til de tradisjonelle materialene.

Hvorfor burde du velge Complete Smiles

  • Vi er åpne 7 dager i uken med fleksible åpningstider.
  • Vi har et høyt kvalifisert og pasientfokusert team.
  • Det er gratis internettilgang i våre lokaler.
  • Lokalene våre er moderne med skreddersydd design.
  • Det romslige venteområdet vil gjøre deg avslappet både før og etter din behandling hos oss.
  • Vi har gratis parkering ved våre lokaler.
  • Vårt digitale journalsystem og administrasjon sørger for best mulig effektivitet både når det gjelder booking, eposter og tekstmeldinger.
  • Vår intensjon er ikke å dømme deg ut ifra din tannhelse, vårt eneste ønske er å forbedre den.

Gjør en forespørsel

    Vi sender innimellom informasjon og tilbud angående våre behandlinger, kryss av her hvis du vil motta disse.